Prima pagină » EXPOZITIA „MIHAI I – UN SECOL DE ISTORIE” isi deschide portile pe 10 Mai la Pelisor
Stiri

EXPOZITIA „MIHAI I – UN SECOL DE ISTORIE” isi deschide portile pe 10 Mai la Pelisor


ABSOLUT INSPIRAT: Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”, în colaborare cu Muzeul Național Peleș, are deosebita plăcere de a vă anunța deschiderea expoziției „Mihai I – un secol de istorie”, în ziua de miercuri, 10 mai 2023, ora 14:00, în Holul de Onoare al Castelului Pelișor.

Organizarea expoziției marchează Ziua Regalității și se circumscrie celebrării Centenarului Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”, reliefând conexiunea deosebită a Regelui Mihai I cu Armata Română, dar și cu unul dintre locurile copilăriei sale, Castelul Peleș.

Publicul va putea admira imagini, obiecte personale ale suveranului, precum și obiecte datând din timpul domniei Regelui Mihai I, aflate în patrimoniul Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” ce deține unele dintre cele mai vechi și dezvoltate colecții de fotografii, documente, uniforme, armament, atelaje și piese de harnașament, ordine și medalii, sculpturi. Expoziția se bucură și de colaborarea colecționarului Daniel Cosmin Obreja.

Expoziția „Mihai I – un secol de istorie” va fi deschisă publicului în perioada 10 mai – 31 octombrie 2023, și se vizitează în regim de gratuitate, de miercuri până duminică, după cum urmează:

Miercuri: 10:00 – 15:30 (ultima intrare)

Joi – Duminică: 09:15 – 15:30 (ultima intrare).

Articolul EXPOZITIA „MIHAI I – UN SECOL DE ISTORIE” isi deschide portile pe 10 Mai la Pelisor a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.


Source link