Prima pagină » Eveniment de rang international la Universitatea din Craiova
Stiri

Eveniment de rang international la Universitatea din Craiova

Secţia de Limba şi Literatura Italiană a Facultăţii de Litere a Universităţii din Craiova, în colaborare cu Departamentul de Limbă, Literatură și Arte al Universităţii pentru Străini din Perugia, organizează în zilele de 29 şi 30 septembrie 2022 cel de al XII-lea Simpozion internaţional de italienistică al Universităţii din Craiova, intitulat „Proza italiană între comunicare și invenție literară”, sub patronajul Ambasadei Italiei în România, al Institutului Italian de Cultură din Bucureşti şi al Societăţii Dante Alighieri, Sediul Central din Roma.

Concret, lucrările simpozionului se vor desfăşura în limba italiană şi sunt grupate în patru secţiuni: lingvistică, literatură, literatură comparată şi didactica limbii şi a literaturii italiene.

La simpozion, organizat în prezență și online, participă 62 de cadre didactice şi cercetători de la universităţi din Bulgaria, Cehia, Elveția, Italia, Grecia, Polonia, Serbia, Slovacia, Spania, Turcia, Ungaria şi de la următoarele universităţi din ţară: Universitatea din Bucureşti, Universitatea Națională de Arte din București, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi, Universitatea de Vest din Timișoara şi Universitatea „Ovidius” din Constanţa.

Universitatea din Craiova va fi reprezentată de prof. univ. dr. Elena Pîrvu, conf. univ. dr. Lavinia Similaru, doctorand Carmen Teodora Făgețeanu.

Cele două conferinţe plenare ale evenimentului vor fi susținute de profesorii Smaranda Bratu Elian (Universitatea din Bucureşti) și Alfredo Luzi (Universitatea din Macerata).

Deschiderea festivă a simpozionului va avea loc joi, 29 septembrie 2022, ora 9.30, în sala 444 a Universității din Craiova, în prezența online a Excelenței Sale, domnul Alfredo Durante Mangoni, Ambasadorul Italiei în România.

Articolul Eveniment de rang international la Universitatea din Craiova apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.


Source link

Stirea Zilei

implant dentar
Servicii DDD, deratizare, dezinsectie, dezinfectie

Curs Valutar

RSS Eurodeal Business Club

 • Diferențele dintre Site-urile de Știri și Blogurile de Știri
  Diferențele dintre Site-urile de Știri și Blogurile de Știri, și Cum Să Recunoaștem și Să Evaluăm Corectitudinea și Transparența Surselor Deși ambele își propun să furnizeze știri și informații, există diferențe semnificative între ele, care țin atât de modul lor de funcționare, cât și de tipul de conținut pe care Articolul Diferențele dintre Site-urile de […]
 • Crește vizibilitatea online cu Advertoriale SEO
  SEO advertoriale sunt o strategie eficientă de marketing online care combină elemente de publicitate și optimizare pentru motoarele de căutare. Acestea constau în crearea și distribuirea de conținut plătit, care seamănă cu articolele editoriale, dar are scopul de a promova un produs, serviciu sau marcă. SEO advertorialele sunt concepute pentru Articolul Crește vizibilitatea online cu […]
 • Cum să îți optimizezi conținutul pentru Advertoriale SEO
  Advertorialul SEO este o strategie de marketing digital care combină elementele de publicitate și optimizare pentru motoarele de căutare. Acesta constă în crearea și promovarea unui conținut relevant și de calitate, care să atragă atenția publicului țintă și să îmbunătățească vizibilitatea și clasamentul în rezultatele căutării. Importanța optimizării conținutului pentru Articolul Cum să îți optimizezi […]
 • Etica în afaceri: Construirea unei companii cu principii solide
  Etica în afaceri este un subiect de mare importanță în lumea afacerilor de astăzi. Cu toții am auzit despre companii care au fost implicate în scandaluri etice și care și-au pierdut reputația și încrederea clienților. De aceea, este esențial să ne concentrăm asupra construirii unei companii cu principii solide și Articolul Etica în afaceri: Construirea […]