Prima pagină » Diferente intre cele 2 poze? Administratiile de-acolo sunt in alt timp si spatiu: Bihorul, Clujul si Alba si fac super-circuit de biciclete! Noi, la Ploiesti in ce mileniu suntem?
Stiri

Diferente intre cele 2 poze? Administratiile de-acolo sunt in alt timp si spatiu: Bihorul, Clujul si Alba si fac super-circuit de biciclete! Noi, la Ploiesti in ce mileniu suntem?


Prima fotografie e de pe Bulevardul Independenței din Ploiești. Undeva, pe le mijloc. În… „buricul târgului”, oarecum. Cealaltă ilustrează ce se pregătește undeva, într-un alt „capăt” de țară.

Apropos, știți de ce ardelenii sunt așa… lenți, molcomi?! Pentru că se gândesc să ne aștepte cumva, și pe noi, ăștia, de dincoace de munți…

Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința de miercuri, 15 februarie, un proiect de hotărâre pentru amenajarea unui traseu pentru bicicliști care va lega județele Bihor, Alba și Cluj.

FAIN DE TOT! Proiectul „VELO Apuseni” presupune amenajarea a nu mai puțin de 227 de kilometri de piste de biciclete, dintre care 99,3 km vor fi pe teritoriul județului Bihor, 35,3 km pe teritoriul județului Alba, iar restul de 92,4 km pe teritoriul județului Cluj.

„Împreună cu celelalte județe, am luat ca punct comun zona Apusenilor, unde se vor intersecta cele trei brațe ale pistelor și din acel punct mergem cu traseul în județ. Dacă pista noastră ajunge, de exemplu, la Hidișel, ar fi anormal să o lăsăm în câmp. O vom duce, din bugetul nostru, până la pista din Băile Felix care este în proiectul Centurii Sânmartin. În felul acesta va exista o continuitate între rețelele de piste de biciclete din zona metropolitană a Municipiului Oradea.

Ar urma ca până la începutul lunii martie să stabilim lista cu toate noile valori și date și să semnăm contractul de finanțare în cursul lunii martie, ca mai apoi să putem definitiva studiile de fezabilitate și să putem demara procedurile de licitație în fiecare județ”, a detaliat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Trebuie știut că valoarea totală estimată a proiectului din cele trei județe este de 92.665.542,75 lei, fără TVA, echivalentul a 18,7 milioane euro. Din această sumă, județului Bihor îi revin 40.536.072,23 lei, fără TVA. Proiectul este finanțat prin fonduri europene în proporție de 100%.

foto: Prahova Business, ziare.com

Articolul Diferente intre cele 2 poze? Administratiile de-acolo sunt in alt timp si spatiu: Bihorul, Clujul si Alba si fac super-circuit de biciclete! Noi, la Ploiesti in ce mileniu suntem? a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.


Source link