Prima pagină » Descoperă tot ce trebuie să știi dacă ești în căutarea unui coș de fum
Utile

Descoperă tot ce trebuie să știi dacă ești în căutarea unui coș de fum

Fie că dorești înlocuirea unui coș de fum pentru că cel vechi nu te mulțumește, ori îți construiești casa și ai ajuns în punctul în care te interesează achiziționarea unui astfel de obiect, citind rândurile de mai jos vei descoperi tot ce trebuie să știi și de ce ar trebui să ții cont pentru a alege un cos de fum sigur, care să funcționeze corespunzător pentru o perioadă lungă de timp!

Analizează bine ceea ce spun specialiștii și achiziționează un cos de fum de cea mai buna calitate, din locul potrivit.

Ce este un coș de fum?

Coșul de fum este sistemul de evacuare a gazelor arse emanate în procesul de ardere. Pentru a te putea bucura de siguranță și confort în propria locuință, este foarte important să optezi pentru un coș de calitate superioară, dar și pentru montajul profesional al acestuia!

De ce trebuie să ții cont în alegerea coșului de fum?

Alegerea unui coș de fum de calitate nu este suficientă, ci este indicat să ții cont de mai multe detalii:

  • Coșul de fum trebuie să reziste unei temperaturi cuprinse între 400 și 600 grade Celsius și chiar la 1000 de grade Celsius pentru o perioadă limitată. Depunerile de gudron pot provoca aprinderea și arderea, iar un coș cu o suportabilitate mare la temperatură înaltă poate preveni pericolul ca temperatura extrem de mare să fie transferată în exterior și astfel să fie provocat un incendiu extins;
  • Coșul de fum trebuie să fie construit din materiale rezistente la dilatări, respectiv la contractări repetate;
  • Înălțimea coșului de fum trebuie să fie corespunzătoare cu locul în care acesta va fi amplasat, dar și proporțională înălțimii clădirii. Este importantă înălțimea hornului pentru ca fumul să nu se intersecteze cu suprafețe care să îi oprească traiectoria;
  • Pentru evacuarea fumului, este important ca acest obiect să aibă diametrul suficient. Atenție însă, un horn prea mic sau prea larg poate crea probleme și poate duce la utilizarea ineficientă a combustibilului;
  • Este important ca acest obiect să fie rezistent fașă de acizii corozivi care sunt produși în urma arma arderii combustibililor. Aceștia deteriorează tencuiala, gletul și chiar betonul, iar tu și cei dragi puteți fi în pericol din cauza pătrunderii prin fisurile create a monoxidului de carbon. O astfel de intoxicație este foarte periculoasă și poate duce chiar la deces;
  • Izolația coșului de fum este, de asemenea, un aspect deosebit de important. Un coș bine izolat va elimina cea mai mare parte din condensul apărut pe horn și va asigura un tiraj foarte bun.

Ce trebuie să știi despre mentenața coșului de fum?

Este foarte important să nu uiți de curățarea coșului de fum, altfel, unul dintre cele mai grave lucruri care se pot petrece în lipsa curățării responsabile a coșului de fum, este autoaprinderea. În plus, în lipsa curățării corespunzătoare a coșului de fum, tirajul centralei care funcționează pe lemne va fi grav afectat, performanțele centralei diminuându-se foarte mult.

CosuriFum.roîți oferă posibilitatea de a putea comanda, din confortul propriei case, coșul de fum de calitate de care ai nevoie! Pentru cos fum ceramic vei primi o garanție de 30 de ani, iar pentru coș de fum inox, garanția primită va fi de 25 de ani!

Așadar, aici găsești coșul de fum ideal, de o calitate superioară, gata să-ți fie livrat în cel mai scurt timp! Folosește datele de mai jos pentru a comanda coșul de fum dorit, dar și focare sau sobe!

Detalii de contact:

E-mail: office@cosurifum.ro

Telefon: +4 0763687665