Prima pagină » De ce ar trebui să curățați bobinele de condensare ale frigiderului
Lifestyle

De ce ar trebui să curățați bobinele de condensare ale frigiderului

Curățarea bobinelor condensatorului frigiderului poate părea o sarcină descurajantă, dar nu este atât de dificilă pe cât ați putea crede. Procesul este destul de simplu și nu durează deloc mult timp. Curățarea bobinelor condensatorului frigiderului este o modalitate simplă de a vă asigura că aparatul dumneavoastră funcționează eficient.

O serpentină curată va produce mai puțină căldură, ceea ce înseamnă că nu trebuie să lucreze atât de mult, ajutându-vă să economisiți la facturile de energie! Permiteți-ne să vă arătăm cum să le curățați cu ajutorul ghidului nostru ușor, pas cu pas.

Serpentine de condensare murdare la frigider

Ce sunt bobinele condensatorului și ce fac acestea

Serpentinele de condensare ale frigiderului sunt cheia unui frigider bine răcit. Aceste grupuri de plăci și fire metalice funcționează prin emiterea de aer rece care se scufundă în zona de depozitare a alimentelor, reducând temperatura acestora la momentul potrivit, astfel încât să nu aveți resturi sau băuturi neplăcute!

De ce ar trebui să le curățați

Curățarea serpentinelor condensatorului frigiderului este unul dintre cei mai importanți pași pentru a prelungi durata de viață a frigiderului dvs. O bobină înfundată poate cauza o creștere a consumului de energie și o scădere a performanței, ceea ce va duce la facturi mai mari la utilități și la o durată de viață mai scurtă pentru frigiderul dvs. Vestea bună este că curățarea acestor serpentine nu este dificilă; aveți nevoie doar de timp, răbdare și câteva unelte.

Curățați bobinele condensatorului frigiderului

Vă rugăm să aveți grijă atunci când curățați aceste suprafețe, deoarece este foarte ușor ca obiectele mici să cadă în grătare sau între ele. Fiți întotdeauna atenți la orice tip de resturi înainte de a atinge sau de a muta orice altceva în zonă. Vă rugăm să vă asigurați că toți copiii și animalele de companie stau departe de orice aparat cu care lucrați în timpul acestor proceduri. Deoarece se pot răni dacă intră în contact cu ceva ascuțit sau zimțat.

De asemenea, este o idee bună să curățați în spatele frigiderului înainte de a începe să lucrați în apropierea serpentinelor, astfel încât să nu fie o mizerie mare de curățat când ați terminat.

Scoateți frigiderul din priză


Scoateți din priză sau scoateți alimentarea cu energie electrică a frigiderului dumneavoastră. Dacă l-ați folosit, lăsați-i timp să se răcească- apoi scoateți-l din priză de la sursa electrică. De asemenea, verificați în spatele frigiderului dacă există conducte de lichid de răcire și asigurați-vă că nu sunt deteriorate în vreun fel înainte de a curăța în jurul lor!

Localizați bobinele condensatorului


Găsiți bobinele condensatorului care vor fi situate fie în partea de jos, în spate, în lateral sau în fața frigiderului dumneavoastră, în funcție de locul în care se întâmplă ca al dumneavoastră să fie situat în interior. De obicei, acestea se vor găsi în sau în partea din spate a frigiderului dumneavoastră.

Accesați bobinele


Îndepărtați orice grilă sau ușă din apropierea locului în care trebuie să aveți acces la serpentinele dvs. Pentru majoritatea frigiderelor, aceasta este de obicei ținută în poziție cu un șurub sau două și poate fi scoasă destul de ușor cu o șurubelniță.

Apoi dați-l deoparte și îndepărtați-l din drum, astfel încât să nu se murdărească sau să se deterioreze

Curățați cu aspiratorul serpentinele condensatorului


Folosind un aspirator- îndepărtați cu grijă praful, murdăria, resturile și pânzele de păianjen care pot fi lipite de bobine, aspirându-le ușor în duza aspiratorului (sau în atașamentul acestuia).

Asigurați-vă că aspirați întreaga suprafață a serpentinelor. Nu vă faceți griji dacă încercați să vă apropiați prea mult de zonele greu accesibile, deoarece acest lucru va veni cu timpul și cu practica.

Curățați în jurul frigiderului dvs.


Curățați în spatele frigiderului dvs: Dacă intenționați de ceva timp să curățați în spatele acestuia- asigurați-vă că faceți acest lucru înainte de a efectua aceste proceduri. Frigiderul dvs. are destul de multe piese mobile în el care pot fi costisitoare dacă se defectează!

Asigurați-vă că nimic din ceea ce atârnă în spate nu obstrucționează nici conductele de răcire din spatele frigiderului dumneavoastră.

De obicei, acestea sunt ținute de cleme sau file de plastic și se pot rupe cu ușurință dacă sunt trase prea tare atunci când le scoateți din suporturile lor.

Ștergeți serpentinele condensatorului


Dacă folosiți soluții chimice de curățare – asigurați-vă că acestea sunt sigure pentru a fi folosite în apropierea conductelor de refrigerant înainte de a le aplica pe orice!

Acest lucru poate fi deosebit de periculos dacă este folosit în mod greșit în apropierea conductelor de lichid de răcire sau a altor părți ale compresorului frigiderului dumneavoastră!

Vă rugăm să citiți toate considerațiile de siguranță înainte de a decide ce produs de curățare doriți să utilizați.

Puneți totul la loc după ce ați terminat


După ce ați terminat de curățat- eliberați încet clemele care țin totul în poziție și puneți-le la loc cât mai bine cu mâna. După aceea, este o idee bună să verificați din nou în spatele frigiderului pentru a vedea dacă există ceva care să obstrucționeze conductele de răcire care ar putea fi sub sau în jurul locului în care ați lăsat anterior grătarul/ușa.

Dacă ceva le obstrucționează – dați-le la o parte cu grijă, apoi reatașați alimentarea electrică a frigiderului în conformitate cu manualul de instrucțiuni al acestuia înainte de a-l folosi din nou.

Ce se întâmplă dacă nu le curățați în mod regulat

Dacă ai observat că frigiderul tău suflă aer cald, ar putea fi din cauză că bobinele condensatorului sunt murdare.

Acest lucru poate cauza o serie de probleme, inclusiv scurtarea duratei de viață a aparatului și costuri mai mari la facturile de utilități. Sunați-ne dacă doriți să aflați cum putem curăța bobinele condensatorului frigiderului dvs. astăzi!

Vrem să ajutăm la menținerea tuturor aparatelor în stare bună, astfel încât acestea să dureze mai mult și să economisească costurile de întreținere ale consumatorilor pe parcurs.

Beneficiile curățării bobinelor condensatorului dvs.

Curățarea bobinelor condensatorului frigiderului dvs. este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru frigiderul dvs. și pentru eficiența acestuia. Există multe beneficii ale curățării bobinelor condensatorului de la frigiderul dumneavoastră.

Prin îndepărtarea prafului acumulat, a părului, a murdăriei și a altor obstrucții, ajutați compresorul frigiderului dumneavoastră să lucreze mai eficient la răcirea frigiderului – ceea ce va crește eficiența generală a frigiderului dumneavoastră în timp!

Acest lucru înseamnă că, prin efectuarea regulată a acestei sarcini, puteți economisi bani pe facturile de electricitate.