Prima pagină » Daea… CASCAVALUL nu ajunge la 100 lei/kg!
Stiri

Daea… CASCAVALUL nu ajunge la 100 lei/kg!


Ministrul Agriculturii, Petre Daea, tranmsite răspicat, în stilu-i caracteristic, că preţul unui kilogram de caşcaval nu va ajunge la 100 de lei, aşa cum s-a vehiculat în ultima vreme, în contextul scumpirilor din ultima perioadă, precizând că nu sunt elemente obiective care se determine un asemenea nivel.

„Nu va ajunge la un asemenea preţ. Nu sunt elemente obiective care se determine un asemenea nivel, ştiindu-se trei lucruri. În primul rând, se ştie că preţul la producţia marfă s-a stabilizat. În al doilea rând, se cunoaşte faptul că au fost intervenţiile acestea privind plafonarea preţurilor la energie, care sunt elemente constitutive ale costului de producţie şi sunt inevitabile în realizarea produsului respectiv. Şi în al treilea rând, există şi un control, zic atent, al pieţei şi se poate constata comportamentul acesta mai liniştit, mai ponderat, pentru că, din nefericire, unii înţeleseseră că este momentul câştigului rapid şi fără multe greutăţi. Iată că lângă mine am doi colegi pe care îi cunoaşteţi prin acţiunile pe care le-au lansat la nivelul ţării – preşedintele ANPC (Horia Constantinescu, n.r.) şi vicepreşedintele ANSVSA (Ioan Oleleu n.r.) care sunt tot timpul cu ochii pe piaţă şi intervin în baza legii acolo unde deficienţele apar şi le elimină cu măsuri pe care le au la îndemâna dumnealor, şi pe care ei le gestionează, zic, cu interes pentru ţară”, a explicat joi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

În același context, șeful MADR a precizat că, în privinţa scumpirilor la alimente, există „preocupări consistente” atât la nivelul ministerului pe care îl conduce dar și în cadrul Guvernului.

foto: Facebook

Articolul Daea… CASCAVALUL nu ajunge la 100 lei/kg! a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.


Source link