Prima pagină » Cum te ajuta lumina sa fii mai productiv? Afla ACUM!
Cum te ajuta lumina sa fii mai productiv? Afla ACUM!
Lifestyle

Cum te ajuta lumina sa fii mai productiv? Afla ACUM!

Lumina si starea de spirit se afla in stransa legatura, motiv pentru care crearea unui spatiu potrivit in functie de activitatea pe care o desfasori are un mare impact asupra productivitatii.

In acest articol vei afla despre modul in care lumina influenteaza starea de spirit si productivitatea si cum poti folosi acest lucru in avantajul tau. 

Ce impact au culorile in raport cu productivitatea?

La fel cum lumina calda si lumina rece ne pot influenta starea de spirit, la fel pot face si luminile colorate, precum cele emanate de benzile led pe care multi le utilizeaza cu scop estetic, in diferite colturi ale casei pentru a oferi un aer mai modern camerei. 

Totusi, pe langa rolul estetic, benzile LED pot avea beneficii si pentru sanatatea noastra. Lumina emanata de becurile, respectiv de benzile LED, este mult mai apropiata de lumina naturala, ceea ce poate contribui la mentinerea unui ritm circadian regulat. 

Alege culoarea potrivita in functie de activitate

Munca de acasa – Daca lucrezi de acasa si vrei sa fii mai productiv, ilumineaza biroul sau camera in care lucrezi folosind culori precum verde, rosu, albastru sau galben. Acestea stimuleaza productivitatea si concentrarea. 

Pentru aceasta, nu este necesar un bec care sa lumineze toata camera, ci pot fi utilizate chiar si benzile LED, cu care poti crea un ambient placut si iti poti face munca mai rapid.  Cei de la savelectro.ro iti pun la dispozitie o variata gama de benzi LED, din care poti alege cea mai buna optiune in functie de nevoile si dorintele tale, astfel incat sa creezi un mediu ambiental placut. 

Un moment de relaxare – Atunci cand ai nevoie de momentul tau de relaxare, fie ca preferi sa urmaresti un film sau sa citesti o carte, lumina te poate ajuta sa creezi un mediu mai linistitor. 

Culori precum albastru, verde, gri sau roz pot crea o atmosfera relaxanta, perfecta atunci cand iti doresti putin spatiu pentru tine. 

Somnul – Pentru un somn odihnitor poti seta luminile ambientale din casa pe o treapta cu luminozitate mai mica pentru a-i transmite creierului si corpului faptul ca se apropie ora de culcare. 

Printre culorile recomandate enumeram rosu, galben si portocaliu. Setate la intensitatea potrivita, aceste culori dau un aer linistitor camerei si te ajuta sa adormi mai repede. 

Asadar, tine minte faptul ca lumina este importanta nu numai in amenajarea casei tale, ci si pentru starea ta de spirit. Alege mereu sa iei decizia potrivita atunci cand pornesti lumina ambientala si asigura-te ca o utilizezi in favoarea ta!

sursa foto: Pexels.com