Prima pagină » Cum se diagnosticheaza hipermetropia la copii (P)
Stiri

Cum se diagnosticheaza hipermetropia la copii (P)

Problemele de refractie reprezinta unele dintre cele mai intalnite forme de afectiuni oculare. Miopia si hipermetropia apar inclusiv la copii. Daca prima se manifesta prin dificultati in vederea obiectelor aflate la distanta, hipermetropia se manifesta prin vederea incetosata a lucrurilor aflate aproape de ochi.

Hipermetropia poate cauza complicatii, afecta starea de bine si parcursul educational al copilului. De aceea, diagnosticarea in timp util este necesara. In randurile care urmeaza iti prezentam modalitatile de depistare a hipermetropiei si optiunile de tratament disponibile.

Ce este hipermetropia

Hipermetropia este un viciu de refractie care se manifesta prin focalizarea luminii in spatele globului ocular, intr-un punct imaginar. Copilul vede lucrurile aflate aproape in ceata. Tratamentul hipermetropiei la copii urmareste corectarea acestei probleme. Majoritatea bebelusilor au hipermetropie, pentru ca globul ocular nu este dezvoltat pe deplin la nastere. Pe masura ce ochiul se dezvolta, viciul se corecteaza, pentru ca lungimea antero-posterioara a ochiului creste. Totusi, unii copii raman cu problema de vedere.

Se considera ca hipermetropia se mosteneste. Daca unul dintre parinti are viciul de refractie, si copilul il va avea. Alti factori care pot produce hipermetropia sunt bolile si complicatiile intrauterine, traumatismele si malnutritia.

Manifestari care pot indica existenta hipermetropiei

Hipermetropia la copii se corecteaza deseori de la sine, dar in unele cazuri persista si este severa. Problemele de atentie si comportament si alte probleme oculare pot fi indicatori ai hipermetropiei. Esotropia acomodativa, o forma de strabism, apare cand un ochi incearca sa corecteze viciul de refractie al celuilalt. Apare deseori cand copilul este obosit si incearca sa se concentreze pe un lucru aflat la distanta mica.

Frecarea si mijirea ochilor sunt alti indicatori ai viciilor de refractie, inclusiv ai hipermetropiei. Copiii mai mari pot acuza si dureri de cap. De asemenea, dificultatea de a citi poate avea drept cauza tot hipermetropia.

Cum se diagnosticheaza hipermetropia la copii

Test de acuitate vizuala

Acest tip de examinare medicala evalueaza claritatea si agerimea vederii. Copilul trebuie sa recunoasca randuri de litere sau de simboluri de pe un panou. Simbolurile se afla la distanta si sunt tot mai mici pe fiecare rand. Copilul le citeste cu ambii ochi la inceput, apoi cu fiecare ochi acoperit. Testul nu este potrivit pentru copiii mai mici de 3 ani, pentru ca acestia nu coopereaza bine si nu au o baza de simboluri atat de bogata.

Retinoscopie

Retinoscopia are ca scop observarea modului in care lumina se reflecta pe retina pacientului. In timpul examinarii, un specialist foloseste un retinoscop pentru a lumina ochiul pacientului. Sursa de lumina se misca orizontal si vertical pe retina, iar un instrument special masoara nivelul exact al viciului de refractie.

Retinoscopia nu este dureroasa sau invaziva, astfel ca, de obicei, nu necesita anestezie. Doar in cazurile in care copilul inchide ochii in timpul testului se foloseste anestezia.

Examinare pentru alte boli ale ochilor

Examinarea pentru alte boli oculare se face pentru a determina daca o anumita afectiune determina aparitia hipermetropiei. Medicul pune picaturi cu rol dilatator pe pupila, pentru a descoperi mai usor eventualele probleme.

Optiunile de tratament pentru hipermetropie la copii

In unele cazuri, hipermetropia trece de la sine, odata ce ochiul se dezvolta. Daca dioptriile sunt mari sau exista strabism ori vedere incetosata, medicul prescrie un tratament. De obicei, se recomanda purtarea ochelarilor. Lentilele de contact se folosesc doar la copiii mai mari de 8-9 ani si adolescenti, pentru ca necesita insusirea unei rutine de igienizare si stapanirea modului de aplicare a acestora.

Hipermetropia se poate corecta. Mergi regulat la oftalmolog pentru a evalua vederea copilului tau si urmeaza recomandarile medicului. Alege ochelari sau lentile de contact de calitate si incurajeaza copilul sa le poarte.

Referinte:

 1. https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/farsightedness/symptoms-causes/syc-20372495;
 2. https://www.webmd.com/eye-health/farsightedness.

Source link

implant dentar
Servicii DDD, deratizare, dezinsectie, dezinfectie

Curs Valutar

RSS Eurodeal Business Club

 • Etica în afaceri: Construirea unei companii cu principii solide
  Etica în afaceri este un subiect de mare importanță în lumea afacerilor de astăzi. Cu toții am auzit despre companii care au fost implicate în scandaluri etice și care și-au pierdut reputația și încrederea clienților. De aceea, este esențial să ne concentrăm asupra construirii unei companii cu principii solide și Articolul Etica în afaceri: Construirea […]
 • Cum să-ți identifici și să-ți atingi obiectivele în afaceri
  Stabilirea și atingerea obiectivelor în afaceri este esențială pentru succesul și creșterea unei companii. Obiectivele reprezintă direcția pe care o urmează afacerea și oferă o viziune clară asupra a ceea ce se dorește să se realizeze. Ele pot fi legate de creșterea vânzărilor, îmbunătățirea eficienței operaționale, dezvoltarea de noi produse Articolul Cum să-ți identifici și […]
 • De ce ar trebui să investești în dezvoltarea personală și profesională a angajaților
  Dezvoltarea personală și profesională este un aspect esențial în cadrul companiilor, deoarece aduce numeroase beneficii atât angajaților, cât și organizației în sine. Investițiile în dezvoltare personală și profesională pot îmbunătăți performanța angajaților, crește satisfacția și angajamentul acestora, reduce costurile prin creșterea retentiei, contribuie la crearea unui mediu de lucru pozitiv, Articolul De ce ar trebui […]
 • Cum să gestionezi riscul în afaceri
  Gestionarea riscurilor în afaceri este un aspect esențial pentru succesul și durabilitatea unei companii. Riscul este o parte inevitabilă a oricărei afaceri și poate apărea în diferite forme, cum ar fi riscul financiar, riscul operațional, riscul de mediu sau riscul de securitate. Prin gestionarea adecvată a acestor riscuri, o companie Articolul Cum să gestionezi riscul […]