Prima pagină » Cum sa iți dai seama ca trebuie înlocuite discurile si plăcutele de frâna
Utile

Cum sa iți dai seama ca trebuie înlocuite discurile si plăcutele de frâna

Posesorii de mașina, in mod special cei care sunt la prima masina se întreabă când se schimb plăcutele de frâna, cum iți dai seama ca trebuie sa înlocuiești plăcute de frâna la cați kilometri se face schimbul si așa mai departe.

Sistemul de frânare este una dintre cele mai importante componenente ale mașini.

In primul rand trebuie sa știți ca sunt câteva piese auto care se încadrează la categoria de piese consumabile, dintre aceste fac parte plăcutele de frâna discurile de frâna, filtrul de combustibil unde este cazul, filtru de aer filtrul de polen(habitaclu) ambreiaj etc.

Apoi la întrebarea “la cați kilometri trebuiesc schimbate plăcutele si discurile de frâna?“nu se poate da un răspuns fix deoarece uzura discurilor si plăcutelor de frâna au mai multe cauze.

Ideal ar fi sa mergeți la un interval de cel Putin 3 luni la un service auto autorizat sa faceți o verificare la sistemul de frânare, si un aspect foarte important este acela sa evitați montarea discurilor si plăcutelor de frâna second hand.

Specialiști recomanda ca la 2 schimburi de plăcute de frâna ar fi indicat si înlocuirea  discurilor de frâna.

Venim in ajutorul tău si iți vom prezenta câteva semne care te pot ajuta să îți dai seama că trebuie să înlocuiești discurile și plăcutele de frână ale mașinii tale. Iată câteva dintre ele:

 1. Zgomote puternice sau scrâșnete: Dacă auziți zgomote metalice puternice sau scrâșnete în timp ce frânezi, este un semn că discurile și plăcutele de frână sunt uzate. Acest zgomot este cauzat de frecarea metalului și indică faptul că straturile de frână sunt prea subțiri și necesită înlocuire.
 2. Vibrări în timpul frânării: Dacă simțiți vibrații sau pulsări în pedala de frână în timpul frânării, este posibil ca discurile să fie deformate sau uzate. Acest lucru poate afecta performanța frânelor și poate necesita înlocuirea discurilor.
 3. Timpul de oprire s-a prelungit: Dacă observați că mașina dumneavoastră are nevoie de o distanță mai mare pentru a se opri complet în comparație cu înainte, ar putea fi un semn că plăcutele de frână sunt uzate. Măsurile de frânare mai lungi pot indica faptul că suprafața de frânare a plăcutelor este prea subțire și nu mai poate asigura o frânare eficientă.
 4. Lichid de frână scăzut: Dacă nivelul lichidului de frână din rezervorul de lichid de frână este în mod constant scăzut, ar putea fi un semn că plăcutele de frână sunt uzate. Pe măsură ce plăcutele se uzează, pistonul de frână trebuie să se deplaseze mai mult pentru a exercita presiune asupra discului, ceea ce poate duce la scăderea nivelului lichidului de frână.
 5. Uzura vizibilă: În cele din urmă, puței verifica vizual starea discurilor și plăcutelor de frână. Dacă discurile prezintă caneluri adânci, fisuri sau sunt foarte uzate, iar plăcutele au stratul de frână aproape absent, este clar că trebuie înlocuite.

Este important să menționez că, în cazul oricărui semn de uzură sau defecțiune a sistemului de frânare, ar trebui să consulți un service auto autorizat cu personal calificat pentru o evaluare completă și pentru a efectua orice reparații necesare. Sistemul de frânare este un aspect critic al mașinii și trebuie să funcționeze în mod corespunzător pentru a asigura siguranța dumneavoastră si participanților la trafic.

implant dentar
Servicii DDD, deratizare, dezinsectie, dezinfectie

Curs Valutar

RSS Eurodeal Business Club

 • Etica în afaceri: Construirea unei companii cu principii solide
  Etica în afaceri este un subiect de mare importanță în lumea afacerilor de astăzi. Cu toții am auzit despre companii care au fost implicate în scandaluri etice și care și-au pierdut reputația și încrederea clienților. De aceea, este esențial să ne concentrăm asupra construirii unei companii cu principii solide și Articolul Etica în afaceri: Construirea […]
 • Cum să-ți identifici și să-ți atingi obiectivele în afaceri
  Stabilirea și atingerea obiectivelor în afaceri este esențială pentru succesul și creșterea unei companii. Obiectivele reprezintă direcția pe care o urmează afacerea și oferă o viziune clară asupra a ceea ce se dorește să se realizeze. Ele pot fi legate de creșterea vânzărilor, îmbunătățirea eficienței operaționale, dezvoltarea de noi produse Articolul Cum să-ți identifici și […]
 • De ce ar trebui să investești în dezvoltarea personală și profesională a angajaților
  Dezvoltarea personală și profesională este un aspect esențial în cadrul companiilor, deoarece aduce numeroase beneficii atât angajaților, cât și organizației în sine. Investițiile în dezvoltare personală și profesională pot îmbunătăți performanța angajaților, crește satisfacția și angajamentul acestora, reduce costurile prin creșterea retentiei, contribuie la crearea unui mediu de lucru pozitiv, Articolul De ce ar trebui […]
 • Cum să gestionezi riscul în afaceri
  Gestionarea riscurilor în afaceri este un aspect esențial pentru succesul și durabilitatea unei companii. Riscul este o parte inevitabilă a oricărei afaceri și poate apărea în diferite forme, cum ar fi riscul financiar, riscul operațional, riscul de mediu sau riscul de securitate. Prin gestionarea adecvată a acestor riscuri, o companie Articolul Cum să gestionezi riscul […]