Prima pagină » Cum să creezi o strategie de marketing care să dea rezultate
Search Engine Optimization Wordcloud With Words Seo And Internet Terms Over White Office Table Stationery Background. Online Business Marketing Strategy And Technologies Concept. Panorama, Collage
Utile

Cum să creezi o strategie de marketing care să dea rezultate

O strategie de marketing poate fi definită ca un plan de acțiune care are un scop clar, și anume să ajute la creșterea unei afaceri. Indiferent de domeniul tău de activitate sau de dimensiunea afacerii tale, o strategie pe termen lung îți va îmbunătăți vizibilitatea dar și sursele de venit.

Cum creezi o strategie de marketing?

O strategie de digital marketing trebuie să cuprindă mai multe aspecte. Chiar dacă vei apela la o agenție SEO trebuie să știi care sunt pașii pe care trebuie să ii parcurgi pentru a avea parte de succes.

Ia în considerare care sunt obiectivele tale

Primul și cel mai important pas dintr-o strategie de marketing este să știi care îți sunt obiectivele. Un obiectiv trebuie să fie privit ca o dorința care determină planul tău de acțiune.

Ca afacerea ta să aibă parte de succes trebuie să atingi cel puțin unul din următoarele obiective:

 • Să generezi venituri mai mari prin creșterea conversiilor
 • Să generezi trafic de o calitate mai bună pentru site-ul tău
 • Să îmbunătățești reputația afacerii tale
 • Să stabilești o țintă pentru cantitatea de trafic pe care o dorești.

Stabilirea unor scopuri și obiective te va ajuta să măsori nivelul de succes sau de eșec pe termen lung.

Realizează o analiză amănunțită

Ai nevoie de o analiză amănunțită astfel încât să îți poți da seama ce va funcționa în cazul afacerii tale și ce nu va funcționa.  Stabilește obiective clare și rezonabile și realizează o analiză cât mai amănunțită a strategiilor tale.

Această analiză o poți realiza cu ajutorul companiei specializate în SEO cu care vei colabora pentru a te asigura că rezultatele pe care le vei primi sunt unele corecte. Astfel vei putea identifica mai ușor ce funcționează pentru afacerea ta.

Cunoaște piața țintă

Ca să poți avea succes trebuie să cunoști piața țintă către care te adresezi. Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le aflii despre piața țintă sunt următoarele:

 • Vârsta, locația, sexul și demografia educației
 • Puterea de cheltuieli și venitul acestora
 • Cum gândesc potențialii tăi clienți
 • Care sunt cercetările pe care le fac despre produsele pe care le cumpără
 • Care sunt nevoile cele mai importante ale acestora.

În funcție de publicul tău țintă îți poți realiza strategia de marketing astfel încât aceasta să îți aducă cele mai bune rezultate.

Identifică cuvintele cheie

Orice site web are nevoie de cuvinte cheie pe care să genereze vânzări. Identificarea cuvintelor cheie și folosirea lor în mod adecvat este mai mult decât important. Acest lucru te va ajuta să te poziționezi mai bine pe motoarele de căutare.

Poți apela cu încredere la o agenție SEO care te va ajuta să identifici care sunt cuvintele cheie astfel încât să ai parte de cele mai bune rezultate.

Alege canalele de marketing potrivite

Pentru a avea parte de mai multă eficiență trebuie să știi care este stilul de viață a clienților tăi și care sunt site-urile pe care aceștia le vizitează. În funcție de modelul tău de business ai nevoie de metode diferite de a atrage clienții.

Principalele canale de marketing online sunt:

 • SEO
 • Facebook
 • Google Adwords
 • Google Display
 • Email marketing
 • Content marketing
 • Video marketing
 • Influencer marketing

Cele mai bune strategii de marketing

Poți descoperi cele mai bune strategii de marketing dacă vei citi cele ce urmează cu o foarte mare atenție. În acest mod vei reuși să ajungi mai ușor la publicul tău țintă și vei avea parte de rezultatele pe care le dorești.

Scrie pe blog

Dacă ai deja un blog pentru afacerea ta poți începe să postezi pe acesta propriile tale idei. În momentul în care scrii un articol trebuie să te asiguri că o faci în mod eficient. Dacă nu te descurci să faci asta, cel mai bine ar fi să apelezi la serviciile unei companii specializate. Articolele tale trebuie să ofere informații importante astfel încât cititorii să fie captați cât mai mult timp pe site.

Organizează un concurs

Un concurs este o decizie incredibilă prin care poți obține noi utilizatori. Poți găzdui un concurs pe Facebook care te va ajuta să îți crești prezența pe rețelele de socializare. Orice tip de concurs pe care îl realizezi te va ajuta să devii mai cunoscut și să atragi un număr cât mai mare de clienți.

Dezvoltă parteneriate cu alte branduri care au același public țintă

Dezvoltă parteneriate cu diferite afaceri care au același public țină cu tine dar care promovează produse complementare. După o astfel de colaborare vor exista beneficii atât pentru compania ta cât și pentru cea colaboratoare.

implant dentar
Servicii DDD, deratizare, dezinsectie, dezinfectie

Curs Valutar

RSS Eurodeal Business Club

 • Etica în afaceri: Construirea unei companii cu principii solide
  Etica în afaceri este un subiect de mare importanță în lumea afacerilor de astăzi. Cu toții am auzit despre companii care au fost implicate în scandaluri etice și care și-au pierdut reputația și încrederea clienților. De aceea, este esențial să ne concentrăm asupra construirii unei companii cu principii solide și Articolul Etica în afaceri: Construirea […]
 • Cum să-ți identifici și să-ți atingi obiectivele în afaceri
  Stabilirea și atingerea obiectivelor în afaceri este esențială pentru succesul și creșterea unei companii. Obiectivele reprezintă direcția pe care o urmează afacerea și oferă o viziune clară asupra a ceea ce se dorește să se realizeze. Ele pot fi legate de creșterea vânzărilor, îmbunătățirea eficienței operaționale, dezvoltarea de noi produse Articolul Cum să-ți identifici și […]
 • De ce ar trebui să investești în dezvoltarea personală și profesională a angajaților
  Dezvoltarea personală și profesională este un aspect esențial în cadrul companiilor, deoarece aduce numeroase beneficii atât angajaților, cât și organizației în sine. Investițiile în dezvoltare personală și profesională pot îmbunătăți performanța angajaților, crește satisfacția și angajamentul acestora, reduce costurile prin creșterea retentiei, contribuie la crearea unui mediu de lucru pozitiv, Articolul De ce ar trebui […]
 • Cum să gestionezi riscul în afaceri
  Gestionarea riscurilor în afaceri este un aspect esențial pentru succesul și durabilitatea unei companii. Riscul este o parte inevitabilă a oricărei afaceri și poate apărea în diferite forme, cum ar fi riscul financiar, riscul operațional, riscul de mediu sau riscul de securitate. Prin gestionarea adecvată a acestor riscuri, o companie Articolul Cum să gestionezi riscul […]