Prima pagină » Cum pregătești pardoseala de exterior pentru iarnă?
Utile

Cum pregătești pardoseala de exterior pentru iarnă?

Pardoselile de exterior trebuie să fie alese întotdeauna cu grijă, în funcție de gradul de expunere la intemperii și îngrijite de cel puțin două ori pe an. Tocmai de aceea, produsele realizate cu tehnologii moderne, care oferă protecție ridicată la factorii de mediu sunt varianta recomandată și cea mai ușor de întreținut.  Însă nu uita, că nicio soluție nu te scutește de pregătirea pardoselii de exterior pentru iarnă.

Evident în cazul pardoselii de lemn natural va fi nevoie de mai multă muncă și atenție decât în cazul unei pardoseli de exterior de tip WPC. Ambele variante trebuie spălate temeinic, curățate de pete și mucegai, recondiționate, dacă se poate și chiar înlocuite porțiuni dacă există  zone unde nu se mai poate face nimic. Începutul perioadele mai reci este un moment prielnic.

 

Ce trebuie să faci pentru a pregăti de iarnă o pardoseală de exterior tip decking de exterior din WPC?

 

Pardoseala decking WPC este cea mai practică și rezistentă soluție de pardoseală de lemn pentru exterior. Stratul exterior de protecție la umiditate, ultraviolete și factori de mediu, permite păstrarea aspectului pentru mult mai mult timp, chiar  și atunci când este montată lângă o piscină sau într-un loc cu mai multă umezeală.

Pentru a o pregăti de iarnă vor fi necesare următoarele operațiuni:

  • Spălare temeinică

Dacă vei curăța podeaua cu produse speciale, vei putea să-i redai aspectul impecabil și strălucirea inițială. Cu această ocazie poți constatata și dacă există zone degradate, ce poate necesită înlocuire. Poți recurge și la varianta de spălare cu aparat cu presiune, însă la o treaptă testată, cât mai mică, pentru a nu deteriora stratul de protecție.

  • Curățarea petelor

Nu doar pentru iarnă este necesar acest proces, ci ori de cât ori se petrec mici accidente. Lăsare unor produse, care pot păta suprafața, poate compromite iremediabil aspectul.

  • Curățarea mucegaiului

Una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă acest gen de pardoseală de exterior este apariția mucegaiului. Tocmai de aceea curăță suprafața cu soluții speciale, cu proprietăți antimucegai.

  • Refacerea sau înlocuirea porțiunilor deteriorate

Atunci când pardoseala este expusă mai mult la umiditate, există piese de mobilier foarte grele sau s-au produs evenimente neplăcute,  stratul de suprafață de uzură se poate deteriora și își poate pierde aspectul și rezistența. Dacă nu mai poate fi făcut nimic pentru a remedia situația și zona arată decolorat și tern, dacă este într-un loc vizibil, cel mai bine este să recurgi la varianta înlocuirii.

 

Ce trebuie să faci pentru a pregăti de iarnă o pardoseală  de exterior de lemn?

În cazul pardoselilor de lemn procedurile sunt în mare aceleași, aflăm de la reprezentanții Decolandia, magazin de pardoseli. Însă de data aceasta, pentru a reface stratul de suprafață se poate recurge la aplicarea unui strat de ulei sau lac, simplu sau cu un tratament împotriva mucegaiurilor, insectelor, carilor etc. Și în acest caz se poate recurge la înlocuirea unei bârne, dacă aceasta este prea pătată sau putrezită.

 

Dacă vrei să amenajezi o terasă cu cea mai potrivită și rezistentă variantă de pardoseală exterioară, ce necesită minimum de întreținere atât vara, cât și iarna, te așteptăm în magazinul nostru!