Prima pagină » Cum alegi încălțămintea pentru birou în funcție de sezon
Utile

Cum alegi încălțămintea pentru birou în funcție de sezon

Codul vestimentar pentru birou, deși simplu la bază, poate pune probleme atunci când ne dorim să ne evidențiem stilul personal, să adăugăm un plus de creativitate sau să îl adaptăm vremii de afară. Fie că alegi pantaloni, rochii elegante sau fuste, îmbinarea materialelor, a culorilor și a diverselor tipuri de croieli poate deveni cu ușurință o provocare de zi cu zi.

Mai mult decât atât, când ne gândim și la accesorizarea corespunzătoare a ținutei cu ajutorul unei genți deopotrivă practică și elegantă și a unei perechi de încălțăminte potrivită, lucrurile nu mai sunt deloc simple.

Deși niște pantofi clasici cu toc sunt prima variantă la care ne gândim atunci când avem în vedere o ținută tipică de birou, adevărul este că alegerea încălțămintei este ceva mai complicată când trebuie să ne adaptăm vremii capricioase de afară.

Iată cum trebuie să îți alegi pantofii pentru birou

Încălțămintea potrivită primăvara și toamna

Primăvara și toamna sunt, pe cât de permisive prin prisma temperaturilor medii, pe atât de imprevizibile când vine vorba de zile însorite și călduroase peste măsură sau zile ploioase și reci. Pentru a face față provocărilor, sunt recomandați pantofii sau botinele neîmblănite, din piele naturală impermeabilă, care să se adapteze ușor temperaturilor diferite și să lase pielea să respire, oferind astfel un plus de confort. Poți opta pentru modele cu toc înalt sau jos. Designul acestor piese de încălțăminte îți va oferi cu siguranță eleganța pe care ți-o dorești.

Încălțămintea pentru vară

Odată cu venirea verii și a temperaturilor ridicate, sandalele sunt cu siguranță alegerea cea mai bună pentru un confort optim în orele petrecute la birou sau pe drum, însă trebuie să acorzi o atenție sporită designului acestora. Optează pentru sandale cu barete subțiri pentru un plus de eleganță, iar o platformă sau un toc mediu se vor potrivi de minune ținutei office pe care ai ales-o. În funcție de codul cromatic pentru care ai optat, nu te teme sa oferi puțină personalitate ținutei alegând culori calde, în perfect acord cu vremea de afară.

Încălțămintea pentru iarnă

Probabil că cel mai complicat sezon din punctul de vedere al alegerii tipului perfect de încălțăminte rămâne iarna, când nu doar că temperaturile scad drastic, dar există și extrem de multă umezeală și apare riscul înghețului și, implicit, al micilor accidente. Pentru a evita orice fel de situații neplăcute care ar putea încărca inutil ziua dar, totodată, pentru a te asigura și că păstrezi o coerență stilistică potrivită ținutei tale de birou, poți opta pentru botine și ghete elegante, îmblănite, cum este și gama de botine pentru damă de la Reverse sau cum poți găsi pe o mulțime de alte site-uri de specialitate. 

Indiferent de stilul tău, poți opta astfel pentru pantofi cu toc gros sau subțire, colorați sau uni, cu accesorii sau fără și poți completa perfect orice ținută ai alege pentru birou.

Sursă foto: Unsplash.com