Prima pagină » Cum alegi căruciorul perfect pentru bebeluşul tău: 6 criterii de care să ţii cont
Utile

Cum alegi căruciorul perfect pentru bebeluşul tău: 6 criterii de care să ţii cont

Atunci când alegem căruciorul bebeluşului, există o listă lungă de criterii pe care să le luăm în considerare pentru a ne asigura că luăm cea mai bună decizie. Pentru ca noua achiziţie să fie una perfectă pentru cel mic, trebuie să împletim nevoile bebeluşului cu stilul de viaţă şi preferinţele noastre. Acest articol vine în întâmpinarea nevoilor tale şi te ajută să descoperi cum poţi alege cel mai bun cărucior pentru cel mic.

6 criterii de luat în considerare când alegem căruciorul bebeluşului:

Când ne gândim la căruciorul unui bebeluş, ne gândim la toate clipele frumoase trăite împreună, la plimbările care îl ajută nu doar să rămână sănătos, ci şi să descopere lumea şi să o cunoască mai bine. Iar pentru aceasta este nevoie de un cărucior care să fie nu doar frumos, ci şi practic. Iată cum îl alegi pe cel mai potrivit pentru nevoile tale şi ale copilului tău:

Siguranţa

Criteriul fundamental atunci când vorbim despre alegerea căruciorului este siguranţa. Optează pentru un cărucior cu un sistem de frânare sigur, uşor de utilizat, cu centuri de siguranţă care să fixeze bebeluşul astfel încât să fie în siguranţă şi, nu în ultimul rând, care să fie stabil şi solid, astfel încât plimbările voastre să fie lipsite de griji sau incidente.

Greutatea şi dimensiunea căruciorului

Un alt aspect important atunci când alegem un cărucior este cel legat de greutatea şi dimensiunile acestuia. Pentru un plus de confort, acestea ar trebui să fie luate în calcul raportat la mediul în care petreceţi cel mai mult timp: dacă locuiţi la bloc, optează pentru un cărucior compact şi uşor, în timp ce dacă locuiţi la casă sau la ţară, mai confortabile sunt cărucioarele mai mari şi mai robuste.

Confortul

După siguranţă și dimensiune, o altă calitate a unui cărucior pentru bebeluşi este confortul. Astfel, un cărucior care să fie cu adevărat confortabil va avea o saltea moale, bine căptuşită, o suspensie bună, care să asigure deplasarea mai lină, dar şi scaun reglabil, pentru un somn bun în timpul unei plimbări lungi.

Durabilitatea

Un cărucior pentru bebeluşi de calitate trebuie să fie durabil, încât să poată fi folosit cu uşurinţă vreme de câţiva ani. Iar pentru aceasta, prioritară este calitatea materialelor din care este confecţionat. Alege un model de cărucior care să fie construit din materiale de calitate, verificat atent, şi care să aibă un cadru solid, care să-l ajute să reziste vreme îndelungată fără a sacrifica în vreun fel confortul celui mic, aşa cum sunt cărucioarele din gama Cybex Balios S Lux, disponibile pe site-ul Babymatters.ro.

Manevrabilitatea

O calitate importantă mai ales pentru părinţi, manevrabilitatea este un alt aspect la care trebuie să fim atenţi atunci când alegem un cărucior pentru bebeluşi. Caută un model compact, uşor de folosit şi de manevrat, care să îţi simplifice viaţa.

Versatilitatea

Un cărucior de calitate este un cărucior versatil, care poate fi folosit în moduri diferite, cât mai mult timp. Investeşte inteligent într-un cărucior care poate fi transformat, la nevoie, într-un cărucior sport sau într-un scaun pentru copii, astfel încât să se adapteze cu uşurinţă nevoilor celui mic.

Când suntem în căutarea unui cărucior pentru cei mai noi membri ai familiei, să-l găseşti pe cel mai potrivit cu nevoile bebeluşului, dar şi cu stilul de viaţă şi preferinţele familiei, este o sarcină deloc uşoară. Uşurează-ţi munca mergând în magazinul sau pe site-ul Babymatters, unde te vor aştepta întotdeauna doar cele mai bune produse, pentru confortul şi liniştea copilului tău.

Sursa foto: Pixabay.com