Prima pagină » Cum alegem o imprimanta A4 vs. o imprimanta A3?
Technologie

Cum alegem o imprimanta A4 vs. o imprimanta A3?

Pentru cei care nu sunt in domeniul echipamentelor de printare, termeni precum: imprimanta A4, imprimanta A3 sau multifunctionala, nu spun prea multe.

Insa, atunci cand dorim sa achizitionam o imprimanta A4 sau o imprimanta A3, acest aspect este unul destul de important si trebuie sa cunoastem foarte bine nevoile noastre de printare.

O imprimanta A4 sau A3 se refera la dimensiunea maxima a hartiei pe care se poate printa, copia sau scana.

Formatul de printare A3 are dimensiunea de 297 x 420mm, acesta este folosit in special pentru printarea de prezentari, grafice sau planuri.

Formatul de printare A4 este cel mai des intalnit format pentru colile de hartie si are dimensiunea de 210 x 297mm.

Desi, majoritatea imprimantelor si a multifunctionalelor (daca nu toate) au optiunea de a printa in formatul A4, nu toate echipamentele de printare pot utiliza formatul A3.

Daca in biroul dvs. se printeaza pe hartie de dimensiuni mai mari, recomandarea specialistilor este sa va achizitionati un echipament de printare imprimanta sau multifunctionala A3.

De asemenea, pentru activitati de printare mai complexe, va trebui sa luati in considerare si daca echipamentul ales poate plia, capsa, perfora gauri sau daca poate imprima color.

Insa, daca in biroul dvs. nu se lucreaza cu hartie de dimensiuni mari, o imprimanta sau o multifunctionala A4 poate ocupa mai putin spatiu si va veni cu costuri mai mici.

Ceea ce face ca echipamentele de printare A4 sa reprezinte o solutie excelenta pentru afacerile mici si pentru birourile care nu au nevoie de volume mari de imprimare sau copiere.

Lucrurile se schimba atunci cand in birou se realizeaza sarcini de imprimare mai solicitante si complicate sau volume mari de imprimare/copiere, caz in care cu siguranta va fi necesara achizitia unui echipament de printare A3.

Insa, indiferent de nevoile de printare, atat imprimantele si multifunctionalele A4, cat si cele A3 pot fi achizitionate de pe site-ul PrintingMall.ro – un magazin online dedicat echipamentelor de print pentru birou.

Tot de pe PrintingMall.ro veti putea achizitiona si consumabile imprimanta – originale sau compatibile.

Costurile de utilizare a echipamentelor de printare:

Modul de utilizare al echipamentului de printare va avea un impact asupra costurilor de service si de aprovizionare cu consumabile, acestea putand fi destul de mari la imprimantele si multifunctionalele de tip A4.

Acest tip de echipamente de printare nu sunt la fel de robuste ca imprimantele si multifunctionalele de tip A3, si epuizeaza mult mai repede consumabilele.

Insa, aceste aspecte sunt influentate si de volumul lunar de imprimare/copiere, ceea ce va stabili si care echipament de printare este mai rentabil pentru biroul dvs.

In cazul in care se printeaza un numar relativ mic de pagini sau documente lunar, un echipament de printare A4 poate fi cel mai rentabil.

Insa, daca volumul de printare va creste semnificativ, cel mai probabil va fi nevoie sa faceti un upgrade la o imprimanta A3 sau o multifunctionala A3.

Echipa PrintingMall.ro si-a propus sa faca achizitia si intretinerea multifunctionalelor cat mai simpla posibil.

Daca aveti intrebari despre orice tip de imprimante sau multifunctionale, puteti discuta cu specialisti care sa va raspunda la toate intrebarile.