Prima pagină » Craciun fara surprize neplacute! Atentie! Nu te lasa pacalit! 
Stiri

Craciun fara surprize neplacute! Atentie! Nu te lasa pacalit! 


În perioada sărbătorilor de Crăciun, InfoCons îți pune la dispoziție unica aplicație, independentă și transparentă prin care poți apela direct și rapid numerele de urgență la nivel local, național și internațional în cazul în care întâmpini probleme cu :

-unitățile de cazare ;

-agențiile de turism ;

-produsele pe care le consumi la diferitele  târguri specifice perioadei etc.

Posibilitatea de a avea într-un singur loc toate numerele de urgență , dar și de a le apela direct , fără costuri suplimentare, cu aplicația InfoCons ,  reprezintă un real ajutor pentru tine .

Aplicația InfoCons adună în secțiunea SOS numerele pentru :

-Urgențe – în cazul în care te afli într-o situație de criză ;

-Protecția Consumatorilor dacă întâmpini probleme cu produsele și serviciile achiziționate ;

-Autoritatea Națională Sanitară și pentru Siguranța Alimentelor în cazul în care te confrunți cu probleme legate de alimente ;

Precum și numerele utile și de urgență la nivel județean cum ar fi :

-Primărie ;

-Poliția Locală ;

-Direcția Sanitar Veterinară ;

-Direcția de Sănătate Publică ;

Aplicația InfoCons este disponibilă pentru orice sistem de operare IOS , Android și Huawei

Descarcă și tu Aplicația Gratuită InfoCons

Verificarea unităților de cazare poate fi realizată AICI

Totodată poți verifica ce anume trebuie să pună la dispoziție fiecare unitate de cazare în funcție de clasificarea obținută , care trebuie să fie afișată la loc vizibil ( numeric stele, flori sau margarete ) prin click AICI.

Totodată poți verifica ce anume trebuie să pună la dispoziție fiecare unitate de cazare în funcție de clasificarea obținută , care trebuie să fie afișată la loc vizibil ( numeric stele, flori sau margarete ) prin click AICI.

În România, există autorizate în prezent 18.283 unități de cazare de diferite tipuri, cu 250.660 spații de cazare și  530.879 locuri* :

– pensiuni turistice

– camere de închiriat

– hotel

– apartamente de închriat

– pensiuni agroturistice

– vile turistice

– hostel

– cabane turistice

– moteluri

– căsuțe tip camping

– bungalowuri

– camping

– popas turistic

– spații de campare

– hotel apartament

– nave maritime și fluviale

– pontoane plutitoare

– sate de vacanță

– parcele de campare

– altele

Pe primele locuri cu cel mai mare numar de unitati in functie de tipul acestora  se situeaza :

-28,14 % pensiunile turistice ;

-27, 91 % camerele de inchiriat ;

-10,05% hotelurile

Din punctul de vedere al clasificarii acestora, situatia este urmatoarea :

-40,03 % unitati de cazare cu 3 stele ;

-20,92 % unitati de cazare cu 3 margarete/flori/stele ;

-14,01 % unitati de cazare cu 2 stele .

In functie de judetul unde sunt loclizate unitati de cazare situatia este urmatoarea :

-16,01 % in judetul Constanta ;

-10,10% in judetul Brasov ;

-5,59% in judetul Suceava .

În România sunt 205 pârtii omologate , cu o lungime totală de 175 km.

Și, dacă tot suntem în mini-vacanță, pentru a ne relaxa, mergem să schiem sau să ne dăm cu placa. Dar am verificat dacă pârtia este omologată pentru a fi in siguranță?

Poți verifica lista pârtiilor omologate AICI.

*Lista actualizată pe 20 aprilie 2022 .

“Urmează vacanța de Crăciun , însă pentru a nu avea surprize neplăcute , puteți verifica înainte de a achita avansul către o unitate turistică dacă aceasta este autorizată sau nu , și pentru ce clasificare . Putem verifica ușor dacă unitatea de cazare ne pune la dispoziție toate facilitățile conform clasificării primite . Totodată, întotdeuna trebuie să solicităm bonul fiscal pentru a avea dovada justificativă în cazul în care dorim să depunem sesizări . De asemenea dacă mergem pe pârtie trebuie să verificăm înainte dacă aceasta este omologată sau nu , pentru a fi in siguranță . Luați atitudine și verificați înainte de plecare unitatea de cazare și pârtia ! Un om prevenit face cât doi! Și nu uita: un consumator educat și informat este un consumator protejat ! Ia atitudine!“- este mesajul Președintelui InfoCons, Sorin Mierlea.

Articolul <strong>Craciun fara surprize neplacute! Atentie! Nu te lasa pacalit! </strong> a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.


Source link

Stirea Zilei

implant dentar
Servicii DDD, deratizare, dezinsectie, dezinfectie

Curs Valutar

RSS Eurodeal Business Club

 • Diferențele dintre Site-urile de Știri și Blogurile de Știri
  Diferențele dintre Site-urile de Știri și Blogurile de Știri, și Cum Să Recunoaștem și Să Evaluăm Corectitudinea și Transparența Surselor Deși ambele își propun să furnizeze știri și informații, există diferențe semnificative între ele, care țin atât de modul lor de funcționare, cât și de tipul de conținut pe care Articolul Diferențele dintre Site-urile de […]
 • Crește vizibilitatea online cu Advertoriale SEO
  SEO advertoriale sunt o strategie eficientă de marketing online care combină elemente de publicitate și optimizare pentru motoarele de căutare. Acestea constau în crearea și distribuirea de conținut plătit, care seamănă cu articolele editoriale, dar are scopul de a promova un produs, serviciu sau marcă. SEO advertorialele sunt concepute pentru Articolul Crește vizibilitatea online cu […]
 • Cum să îți optimizezi conținutul pentru Advertoriale SEO
  Advertorialul SEO este o strategie de marketing digital care combină elementele de publicitate și optimizare pentru motoarele de căutare. Acesta constă în crearea și promovarea unui conținut relevant și de calitate, care să atragă atenția publicului țintă și să îmbunătățească vizibilitatea și clasamentul în rezultatele căutării. Importanța optimizării conținutului pentru Articolul Cum să îți optimizezi […]
 • Etica în afaceri: Construirea unei companii cu principii solide
  Etica în afaceri este un subiect de mare importanță în lumea afacerilor de astăzi. Cu toții am auzit despre companii care au fost implicate în scandaluri etice și care și-au pierdut reputația și încrederea clienților. De aceea, este esențial să ne concentrăm asupra construirii unei companii cu principii solide și Articolul Etica în afaceri: Construirea […]