Prima pagină » Consortiu pentru Invatamantul Dual, infiintat la Cluj
Stiri

Consortiu pentru Invatamantul Dual, infiintat la Cluj

INSPIRAT, NECESAR: Consiliul Județean Cluj a aprobat, în cadrul ședinței extraordinare, convocată de îndată, din data de miercuri, 15 februarie a.c., încheierea unui contract de parteneriat pentru constituirea „Consorțiului pentru Învățământul Dual Clujean”.

Acest demers a fost inițiat de către Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, alături de Universitatea ,,Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐬̦𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣: „𝑆𝑢𝑠𝑡𝑖𝑛𝑒𝑚 𝑖𝑚𝑝𝑙𝑒𝑚𝑒𝑛𝑡𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑢𝑖 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡 𝑑𝑒 𝑎𝑛𝑣𝑒𝑟𝑔𝑢𝑟𝑎, 𝑛𝑒𝑐𝑒𝑠𝑎𝑟 𝑎𝑡𝑎𝑡 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑣𝑖𝑖𝑡𝑜𝑟𝑖𝑖 𝑎𝑏𝑠𝑜𝑙𝑣𝑒𝑛𝑡𝑖 𝑐𝑎𝑡 𝑠𝑖 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑎𝑛𝑔𝑎𝑗𝑎𝑡𝑜𝑟𝑖. 𝐴𝑣𝑒𝑚 𝑖𝑛𝑡𝑟𝑒𝑎𝑔𝑎 𝑐𝑜𝑛𝑣𝑖𝑛𝑔𝑒𝑟𝑒 𝑐𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑎𝑠𝑡𝑎 𝑖𝑛𝑖𝑡𝑖𝑎𝑡𝑖𝑣𝑎 𝑖𝑠𝑖 𝑣𝑎 𝑑𝑜𝑣𝑒𝑑𝑖 𝑢𝑡𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝑠𝑖 𝑖𝑖 𝑎𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎𝑚 𝑝𝑒 𝑡𝑜𝑡𝑖 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑒𝑛𝑒𝑟𝑖𝑖 𝑛𝑜𝑠𝑡𝑟𝑖 𝑑𝑒 𝑖𝑛𝑡𝑟𝑒𝑎𝑔𝑎 𝑠𝑢𝑠𝑡̦𝑖𝑛𝑒𝑟𝑒”.

𝐕𝐚́𝐤𝐚́𝐫 𝐈𝐬𝐭𝐯𝐚́𝐧, 𝐯𝐢𝐜𝐞𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣: „𝑃𝑖𝑎𝑡𝑎 𝑚𝑢𝑛𝑐𝑖𝑖 𝑎𝑟𝑒 𝑜 𝑛𝑒𝑣𝑜𝑖𝑒 𝑠𝑡𝑟𝑖𝑛𝑔𝑒𝑛𝑡𝑎 𝑑𝑒 𝑝𝑒𝑟𝑠𝑜𝑛𝑎𝑙 𝑐𝑎𝑙𝑖𝑓𝑖𝑐𝑎𝑡 𝑖𝑛 𝑡𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑑𝑜𝑚𝑒𝑛𝑖𝑖𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑎𝑐𝑡𝑖𝑣𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒, 𝑒𝑥𝑖𝑠𝑡𝑎𝑛𝑑 𝑛𝑒𝑐𝑒𝑠𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝑑𝑜𝑏𝑎𝑛𝑑𝑖𝑟𝑖𝑖 𝑢𝑛𝑜𝑟 𝑎𝑝𝑡𝑖𝑡𝑖𝑢𝑑𝑖𝑛𝑖 𝑝𝑟𝑎𝑐𝑡𝑖𝑐𝑒 𝑖𝑛𝑐𝑎 𝑑𝑖𝑛 𝑝𝑒𝑟𝑖𝑜𝑎𝑑𝑎 𝑠𝑐𝑜𝑙𝑎𝑟𝑖𝑧𝑎𝑟𝑖𝑖. 𝑃𝑟𝑖𝑛 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑒𝑓𝑜𝑟𝑡 𝑐𝑜𝑚𝑢𝑛, 𝑡𝑖𝑛𝑒𝑟𝑖𝑖 𝑣𝑜𝑟 𝑝𝑢𝑡𝑒𝑎 𝑏𝑒𝑛𝑒𝑓𝑖𝑐𝑖𝑎 𝑑𝑒 𝑖𝑛𝑑𝑟𝑢𝑚𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑠𝑖 𝑒𝑥𝑝𝑒𝑟𝑡𝑖𝑧𝑎 𝑠𝑝𝑒𝑐𝑖𝑎𝑙𝑖𝑠𝑡𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑖𝑚𝑝𝑙𝑖𝑐𝑎𝑡𝑖.”

Scopul principal al Consorțiului îl reprezintă asigurarea educației și formării profesionale inițiale în sistem dual, prin dezvoltarea de parteneriate cu operatorii economici sau cu alți parteneri relevanți pentru a adapta educația și formarea profesională la cerințele pieței muncii.

În acest sens, cei 24 de membri semnatari ai contractului, instituții de învățământ, autorități publice și operatori economici, deopotrivă, vor participa în comun la pregătirea și depunerea Proiectului din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), cu denumirea „Dezvoltarea Consorțiului de Învățământ Dual Clujean”.

Concret, acțiunile din cadrul proiectului vizează o serie de investiții constând în construcții noi, reparații capitale, consolidări, precum și a altor categorii de cheltuieli pentru dezvoltarea Campusului, pe un teren proprietate a USAMV Cluj-Napoca, și asigurarea condițiilor necesare derulării procesului educațional și de formare profesională.

Contractul, încheiat pe o perioadă de 15 ani, reunește efortul comun al tuturor actorilor implicați în vederea facilitării inserției absolvenților învățământului dual pe piața muncii.

Articolul Consortiu pentru Invatamantul Dual, infiintat la Cluj apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.


Source link

implant dentar
Servicii DDD, deratizare, dezinsectie, dezinfectie

Curs Valutar

RSS Eurodeal Business Club

 • De ce ar trebui să investești în dezvoltarea personală și profesională a angajaților
  Dezvoltarea personală și profesională este un aspect esențial în cadrul companiilor, deoarece aduce numeroase beneficii atât angajaților, cât și organizației în sine. Investițiile în dezvoltare personală și profesională pot îmbunătăți performanța angajaților, crește satisfacția și angajamentul acestora, reduce costurile prin creșterea retentiei, contribuie la crearea unui mediu de lucru pozitiv, Articolul De ce ar trebui […]
 • Cum să gestionezi riscul în afaceri
  Gestionarea riscurilor în afaceri este un aspect esențial pentru succesul și durabilitatea unei companii. Riscul este o parte inevitabilă a oricărei afaceri și poate apărea în diferite forme, cum ar fi riscul financiar, riscul operațional, riscul de mediu sau riscul de securitate. Prin gestionarea adecvată a acestor riscuri, o companie Articolul Cum să gestionezi riscul […]
 • Cum să-ți construiești o echipă de încredere și motivată
  Construirea unei echipe unite și motivate este esențială pentru atingerea obiectivelor de afaceri. O echipă puternică poate aduce rezultate remarcabile și poate depăși obstacolele cu succes. În acest articol, vom explora calitățile esențiale ale unui lider de echipă, crearea unui mediu de lucru pozitiv și colaborativ, încurajarea comunicării deschise și Articolul Cum să-ți construiești o […]
 • Importanța storytelling-ului în marketing și branding
  Storytelling-ul este arta de a comunica prin intermediul poveștilor. Este o tehnică veche, folosită de-a lungul timpului pentru a transmite informații, a captiva audiența și a crea conexiuni emoționale. În contextul marketingului și brandingului, storytelling-ul devine o unealtă puternică pentru a atrage și fideliza clienț Importanța storytelling-ului în marketing și Articolul Importanța storytelling-ului în marketing […]