Prima pagină » Clujul, in topul judetelor cu cele mai multe accidente de munca! In total, la nivel de tara, anul trecut au fost peste 3200
Stiri

Clujul, in topul judetelor cu cele mai multe accidente de munca! In total, la nivel de tara, anul trecut au fost peste 3200

CIFRE CARE TREBUIE SĂ DEA DE GÂNDIT: 3.249 persoane au suferit accidente de muncă în primele nouă luni din 2022, cu 527 mai puţine comparativ cu perioada similară din 2021, iar 79 dintre acestea şi-au pierdut viaţa (150 în primele 9 luni ale anului 2021).

În aceeaşi perioadă, s-au produs 9 accidente de muncă colective, în care au fost implicate 35 de persoane, dintre care 7 au decedat, potrivit datelor publicate de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) și citate de Agerpres.

Sectoarele economiei naţionale în care au fost cele mai multe accidente de muncă în perioada ianuarie-septembrie 2022 au fost comerţ cu amănuntul, cu excepţia autovehiculelor şi motocicletelor – 317 accidentaţi (9,8% din totalul accidentaţilor), construcţii de clădiri – 191 accidentaţi (5,9% din total, transporturi terestre şi transporturi prin conducte – 176 accidentaţi (5,4% din total), fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor – 138 accidentaţi (4,2% din total), activităţi referitoare la sănătatea umană – 129 accidentaţi (4% din total), comerţ cu ridicata cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete – 117 accidentaţi (3,6% din total) etc.

Potrivit statisticii, în primele nouă luni din 2022, sectoarele economiei naţionale în care au fost cele mai multe accidente mortale de muncă au fost: construcţii de clădiri – 15 accidentaţi (19% din totalul accidentaţilor mortal), lucrări de geniu civil – 11 accidentaţi mortal (13,9% din total), silvicultură şi exploatare forestieră – 7 accidentaţi (8,9% din total), transporturi terestre şi transporturi prin conducte – 6 accidentaţi (7,6% din total).

Clujul, în topul accidentelor la locul de muncă

Un număr mare de accidentaţi în muncă s-a înregistrat în perioada menţionată în municipiul Bucureşti – 757 accidentaţi (23,3% din totalul accidentaţilor) şi în judeţele Braşov – 170 accidentaţi (5,2% din total), Timiş – 145 accidentaţi (4,5% din total), Constanţa – 132 accidentaţi (4,1% din total), Argeş – 129 accidentaţi (4% din total), Maramureş – 117 accidentaţi (3,6% din total), Cluj – 110 accidentaţi (3,4% din total) şi Arad – 109 accidentaţi (3,4% din total).

*** Ultimuldin seria neagră a anului trecut în județul Cluj  s-a petrecut în luna decembrie din 2022, când un bărbat a fost prins de o balotieră la Tritenii de Jos.

Cu toate eforturile echipajului de urgență carea intervenit, victima a decedat. Bărbatul era angajat la firma care asigură paza la Palatul Cultural ”Ionel Floașiu” din Câmpia Turzii.

Potrivit statisticii oficiale, Cele mai multe accidente mortale s-au înregistrat în judeţele Iaşi – 9 accidentaţi (11,4% din totalul persoanelor accidentate mortal), Argeş – 8 accidentaţi ( 10,1% din total) şi Suceava – 6 accidentaţi (7,6% din total).

Din punct de vedere al vârstei persoanelor accidentate, analiza accidentelor de muncă a evidenţiat faptul că persoanele cu vârsta cuprinsă între 50-60 de ani, au ponderea de 28,4% din totalul persoanelor accidentate în această perioadă.

Din punct de vedere al vechimii la locul de muncă, 2.430 persoane, adică 74,8% din totalul accidentaţilor, erau lucrători cu vechime de până la 5 ani (dintre care 1.449 persoane accidentate aveau vechime la locul de muncă sub un an, reprezentând 44,6% din totalul accidentaţilor), iar cei din grupa de vechime 5 – 10 de ani – 398 persoane, reprezentau 12,2% din totalul accidentaţilor.

Articolul Clujul, in topul judetelor cu cele mai multe accidente de munca! In total, la nivel de tara, anul trecut au fost peste 3200 apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.


Source link

Stirea Zilei

implant dentar
Servicii DDD, deratizare, dezinsectie, dezinfectie

Curs Valutar

RSS Eurodeal Business Club

 • Diferențele dintre Site-urile de Știri și Blogurile de Știri
  Diferențele dintre Site-urile de Știri și Blogurile de Știri, și Cum Să Recunoaștem și Să Evaluăm Corectitudinea și Transparența Surselor Deși ambele își propun să furnizeze știri și informații, există diferențe semnificative între ele, care țin atât de modul lor de funcționare, cât și de tipul de conținut pe care Articolul Diferențele dintre Site-urile de […]
 • Crește vizibilitatea online cu Advertoriale SEO
  SEO advertoriale sunt o strategie eficientă de marketing online care combină elemente de publicitate și optimizare pentru motoarele de căutare. Acestea constau în crearea și distribuirea de conținut plătit, care seamănă cu articolele editoriale, dar are scopul de a promova un produs, serviciu sau marcă. SEO advertorialele sunt concepute pentru Articolul Crește vizibilitatea online cu […]
 • Cum să îți optimizezi conținutul pentru Advertoriale SEO
  Advertorialul SEO este o strategie de marketing digital care combină elementele de publicitate și optimizare pentru motoarele de căutare. Acesta constă în crearea și promovarea unui conținut relevant și de calitate, care să atragă atenția publicului țintă și să îmbunătățească vizibilitatea și clasamentul în rezultatele căutării. Importanța optimizării conținutului pentru Articolul Cum să îți optimizezi […]
 • Etica în afaceri: Construirea unei companii cu principii solide
  Etica în afaceri este un subiect de mare importanță în lumea afacerilor de astăzi. Cu toții am auzit despre companii care au fost implicate în scandaluri etice și care și-au pierdut reputația și încrederea clienților. De aceea, este esențial să ne concentrăm asupra construirii unei companii cu principii solide și Articolul Etica în afaceri: Construirea […]