Prima pagină » Cel de-al zecelea punct de salvare aeromedicala din tara, operational, de-acum, la Brasov
Stiri

Cel de-al zecelea punct de salvare aeromedicala din tara, operational, de-acum, la Brasov

Miercuri, 21 decembrie a.c., la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, a avut loc inaugurarea celui de-al zecelea punct de operare aeromedicală, care va funcționa în cadrul Detașamentului Aeromedical, aflat în subordinea Inspectoratului General de Aviație, în colaborare cu Unitatea de Primiri Urgențe și Salvamont.

Această importantă operaționalizare a venit la un an distanță față de inaugurarea punctului de operare din Caransebeș, din data de 24.12.2021, ambele deservind ca zonă de intervenție primară zone montane, dar și alte misiuni specifice în scopul salvării de vieți.

Misiunile de salvare aeromedicale SMURD se vor realiza în mod integrat, cu sprijinul piloților din cadrul Inspectoratului General de Aviație al MAI, al colegilor medici și asistenți din cadrul UPU SMURD Brașov și UPU SMURD Sibiu, precum și personal specializat din cadrul structurilor Salvamont.

Construirea hangarului, care va avea locația în perimetrul noului Aeroport din Brașov, va fi realizat cu sprijinul Consiliului Județean Brașov. Până la finalizarea proiectului, elicopterul SMURD, dotat cu troliu, achizițonat prin fonduri europene nerambursabile și recepționat în anul 2021 va avea ca locație temporară hangarul din cadrul IAR Brașov.

Așadar, la acest moment, sunt operaționalizate 10 puncte de operare aeromedicale (Târgu Mureș, București, Iași, Constanța, Galați, Craiova, Arad, Jibou, Caransebeș, Brașov).

DEMN DE ȘTIUT: În anul 2022, piloții IGAv au realizat 4685 de misiuni de salvare, efectuând peste 6000 de ore de zbor, 4201 pacienți fiind transportați la unități sanitare pentru continuarea îngrijirilor medicale necesare.

Punctul de Operare Aeromedicală din Brașov și cel inaugurat anul trecut în Caransebeș, sunt 2 dintre punctele strategice aflate în imediata apropiere a zonei muntoase, anul viitor avându-se în vedere operaționalizarea celui de al 3-lea punct de operare aeromedicală pentru salvare montană, în Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava. Odată operaționalizat și acesta, cele 11 puncte vor putea să acopere din punct de vedere aeromedical întreaga țară, crescând astfel capacitatea de răspuns în scopul salvării de vieți.

La eveniment au participat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae BODE, doamna deputat în Comisia de Sănătate din Parlamentul României, dr. Cristina Vecerdi, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Ioan Veștea, șeful DSU, dr. Raed Arafat, inspectorul general al Inspectoratului General de Aviație al MAI, general de flotilă aeriană Cătălin-Paul Dache, precum reprezentanți ai autorităților publice locale.


Source link

Stirea Zilei

implant dentar
Servicii DDD, deratizare, dezinsectie, dezinfectie

Curs Valutar

RSS Eurodeal Business Club

 • Diferențele dintre Site-urile de Știri și Blogurile de Știri
  Diferențele dintre Site-urile de Știri și Blogurile de Știri, și Cum Să Recunoaștem și Să Evaluăm Corectitudinea și Transparența Surselor Deși ambele își propun să furnizeze știri și informații, există diferențe semnificative între ele, care țin atât de modul lor de funcționare, cât și de tipul de conținut pe care Articolul Diferențele dintre Site-urile de […]
 • Crește vizibilitatea online cu Advertoriale SEO
  SEO advertoriale sunt o strategie eficientă de marketing online care combină elemente de publicitate și optimizare pentru motoarele de căutare. Acestea constau în crearea și distribuirea de conținut plătit, care seamănă cu articolele editoriale, dar are scopul de a promova un produs, serviciu sau marcă. SEO advertorialele sunt concepute pentru Articolul Crește vizibilitatea online cu […]
 • Cum să îți optimizezi conținutul pentru Advertoriale SEO
  Advertorialul SEO este o strategie de marketing digital care combină elementele de publicitate și optimizare pentru motoarele de căutare. Acesta constă în crearea și promovarea unui conținut relevant și de calitate, care să atragă atenția publicului țintă și să îmbunătățească vizibilitatea și clasamentul în rezultatele căutării. Importanța optimizării conținutului pentru Articolul Cum să îți optimizezi […]
 • Etica în afaceri: Construirea unei companii cu principii solide
  Etica în afaceri este un subiect de mare importanță în lumea afacerilor de astăzi. Cu toții am auzit despre companii care au fost implicate în scandaluri etice și care și-au pierdut reputația și încrederea clienților. De aceea, este esențial să ne concentrăm asupra construirii unei companii cu principii solide și Articolul Etica în afaceri: Construirea […]