Prima pagină » Ceapa Rosie, sarbatorita La Mandra, in Tara Fagarasuui
Stiri

Ceapa Rosie, sarbatorita La Mandra, in Tara Fagarasuui

Fain de tot: Locuitorii comunei Mândra din Țara Făgărașului se pregătesc de mare sărbătoare.

 Festivalul „Cepei Roșii“ se organizează din nou anul acesta, iar satul Mândra va îmbrăca strai de sărbătoare timp de două zile, în 26 și 27 august. De dragul bunilor gospodari și de dragul roadelor ce duc faima locului!

 Autoritățile locale au pregătit mai multe evenimente pe parcursul celor două zile, să fie pe placul tuturor: competiții de fotbal, proiecție de film, parada portului popular, degustare de mâncăruri locale, concert cu artiști locali.

Festivalul cofinanțat de Consiliul Județean Brașov debutează sâmbătă, 26 august, când este programată Cupa „Ceapa Roșie“ la fotbal, dar și meciul legendelor FC Brașov. Tot sâmbătă va avea loc inaugurarea spațiului cultural „garaj30”, și chiar proiecții de film  în aer liber.

Duminică, fiii satului vor îmbrăca haine tradiționale și vor merge la biserică . După liturghie va avea loc o paradă a portului popular și un duel de… strigături. La această paradă vor participa reprezentanți din 15 comunități din Țara Făgărașului.

Sărbătoarea va continua cu joc și voie bună, dar și cu degustare de produse și mâncăruri locale, în special cele preparate cu ceapă.

Ziua se va încheia cu un concert susținut de Mihai Teacă și Aurel Tămaș.

foto: Facebook, ziare.com

Articolul Ceapa Rosie, sarbatorita La Mandra, in Tara Fagarasuui apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.


Source link