Prima pagină » Ce reprezintă un bun dansator de salsa?
Sport

Ce reprezintă un bun dansator de salsa?

Aceasta este o întrebare grozavă care mi se pune des. Iar răspunsul se schimbă în funcție de persoana pe care o întrebi. Și, de asemenea, de preferințele tale. Cu toate acestea, există câteva elemente cheie care sunt comune la unii dintre cei mai buni dansatori de salsa din lume.

Așa că, dacă vrei să devii un mare dansator de salsa, iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi.

Toți marii dansatori sunt dansatori de nivel avansat.

Dacă obiectivul tău este să pentru că avansat, chiar dacă abia ai început, ești pe drumul cel bun! Cu toate acestea, majoritatea dansatorilor începători/intermediari se concentrează prea mult pe urmărirea rapidă a progresului lor.

Piloții au tendința de a se concentra pe învățarea unor modele de dans complicate și atrăgătoare pentru ochi, în timp ce adepții se concentrează pe adăugarea de stiluri de brațe peste tot în dansul lor pe efortul de a arăta bine din punct de vedere social.

Concentrează-te pe elementele fundamentale, cum ar fi sincronizarea, lead și follow și jocul de picioare de bază și fii la locul potrivit. Sincronizarea trebuie să fie consecventă și precisă. Tehnica ta de lead/follow trebuie să fie o a doua natură și clară. Iar jocul tău de picioare, modul în care marchezi muzica pe toți pașii tăi fundamentali trebuie să fie definit.

Calitate vs. cantitate

Nu contează cât de mult faci, ci cât de bun ești în ceea ce faci. Asigură-te că stăpânești fiecare mișcare, fiecare pas într-un mod în care să îl simți cu adevărat și să te bucuri de el. Nu vă blocați pe mișcări sau pași care ar putea fi atrăgători pentru ochi/sexy, dar care nu se simt bine pentru voi. Puținul pe care îl faci sau îl știi fă-l bine.

Acest lucru se va transfera în tot ceea ce faci și știi. Vei fi făcut foarte bine la asta. Este nevoie doar de timp, așa că ai răbdare.

Lucrează la strălucirile tale

Salsa Shines și jocul de picioare solo sunt o parte foarte importantă a unui dansator de salsa. Acest lucru te ajută să te dezvolți și să simți muzica și corpul tău independent de partenerul tău și departe de conexiunea lead/follow.

Este extrem de important, deoarece înainte de a dansa bine cu cineva, trebuie mai întâi să dansezi bine cu tine însuți, pentru tine și de la tine însuți.

Învățați mișcarea corpului

Există multe moduri de a face mișcarea corpului la dansul salsa și multe școli diferite de gândire. Părerea mea este că ar trebui să vă mișcați și să dansați în timp ce conduceți și urmați într-un mod echilibrat, tot timpul. Acest lucru ar trebui să fie făcut într-un mod care să nu interfereze cu abilitățile tale de lead și follow.

Creați mișcări naturale ale corpului, ale trunchiului și șoldurilor egale în timp ce dansați. Toate mișcările corpului pornesc de la conectarea și apăsarea în sol. Modul în care vă mișcați în timp ce dansați ar trebui să fie organic, în limitele abilităților dumneavoastră de flexibilitate. Învățați și însușiți-vă mișcarea de bază a corpului, luați cursuri de la instructorii dvs. preferați și învățați ce vi se potrivește!

Smooth Lead

Un Leads excelent este cineva care ghidează domnișoara, nu unul care o face să se miște de colo-colo. Trebuie să simțiți și să vă adaptați dansul la fiecare follow. Nu există două follow-uri la fel! Dar veți observa că ceea ce este important la marii dansatori de salsa este capacitatea lor de a dansa cu oricine, indiferent de nivelul pe care îl are.

Cereți followerilor, după fiecare dans, feedback despre modul în care vă conduceți și fiți deschis la critici constructive.

Urmașul ușor

Un “light follower” este o persoană care este profund în ton cu conducerea. Atât de mult, încât atunci când bărbatul o conduce, se simte ușor. Puteți realiza acest lucru în mai multe moduri. În primul rând, cereți feedback și fiți deschis la critici constructive. În al doilea rând, exersați dansul și închideți ochii.

Veți fi mai în ton cu ceea ce simțiți decât cu ceea ce vedeți. În al treilea rând, rezistența ta ar trebui să fie flexibilă, nu super puternică. Acest lucru vă permite să dansați și să faceți mișcări care respiră. Luați lecții și lucrați la dezvoltarea echilibrului și a vitezei în picioare și în viraje.

Fiți muzical

Mulți dansatori din zilele noastre se concentrează pe numărătoarea de dans a muzicii care este 1,2,3,4,5,6,7,8. Și se țin de ea. Dar muzica este mult mai diversă decât atât. Muzica sincopă, face pauze, are accente și schimbări. Dacă ești atent, poți învăța cum să le interpretezi pe toate. Începeți să încercați să creați un pieptene de păr, o rotire de umăr sau o cădere a corpului pe unele dintre aceste accente. Nu trebuie să accentuați totul, dar începeți cu ceva mic.

Cea mai bună parte este că aceste accente sau interpretări muzicale se întâmplă în cadrul numărătorii muzicii, așa că vă puteți întoarce oricând la numărătoare fără să o pierdeți. Asta înseamnă să dansezi în muzică față de a dansa pe muzică. Este nevoie de practică, abilități și timp, dar cu siguranță puteți ajunge acolo.

Dezvoltă-ți propriul stil

Toți dansatorii extraordinari, și mă refer la cei mai buni dintre cei mai buni, sunt unici în ceea ce privește stilul lor. Ei împărtășesc multe asemănări care fac ca salsa să fie ceea ce este. Unii dintre ei se concentrează mai mult pe muzică, alții mai mult pe mișcarea corpului, alții mai mult pe modele, iar alții mai mult pe străluciri.

Unii le pot face pe toate, și foarte bine! Indiferent de ceea ce fac, le place atât de mult încât excelează în acest domeniu. Așadar, indiferent de cum vreți să fiți dansatori, este mai important să vă simțiți bine. Că îți place stilul tău. Așa că explorați, încercați lucruri diferite, amestecați-le pe toate. Luați multe cursuri, creați-vă propria versiune a voastră. Îți va plăcea la nebunie! Amintiți-vă doar că un dansator grozav pe scenă nu înseamnă neapărat un dansator grozav pe ringul de dans social, cu atât mai puțin un bun instructor pentru dansul social

Rămâi umil

Acesta este, pentru mine, cel mai bun atribut al unui dansator uimitor. Că, indiferent de situație, dansează cu toată lumea, indiferent de nivelul ei/el. Amintiți-vă că ego-ul este un lucru real. Și majoritatea dansatorilor, atunci când devin foarte buni, uită de unde au venit. Din păcate, talentul lor li se urcă uneori la cap.

Fiți o ființă umană minunată și veți fi extraordinari în tot ceea ce faceți. Dar mai întâi fii umil și află că toată lumea a fost mai întâi un începător. Sper ca aceste sfaturi să vă ajute!