Prima pagină » Ce „inima” sa ai sa-ti bati joc de animale? Zeci de caini tinuti in conditii vitrege, nemancati si murdari, intr-un „adapost” improvizat
Stiri

Ce „inima” sa ai sa-ti bati joc de animale? Zeci de caini tinuti in conditii vitrege, nemancati si murdari, intr-un „adapost” improvizat


 

STRIGĂTOR LA CER: Caz cutremurător într-o comună din Prahova.

În cursul zilei de joi, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Prahova, împreună cu reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Prahova și cu cei ai Direcției Sanitare Publice Prahova au efectuat un control la sediul unui adăpost de câini fără stăpân din comuna Mănești.

Conform IPJ Prahova, cu ocazia verificărilor au fost identificate 30 de exemplare canine cazate în condiții insalubre, lipsite de igienă, fără hrană și fără apă.

Totodată, s-a mai constat faptul că spațiile de cazare ale caninelor nu erau în conformitate cu legislația în vigoare, iar câinii în cauză nu erau înregistrați, vaccinați sau microcipați.

În cauză, având în vedere aspectele constate, a fost emis un ordin de protecție pentru 10 exemplare canine care se aflau într-o stare de sănătate precară, acestea fiind transportate la un alt adăpost pentru câini.

Măsuri dispuse de echipele mixte de control:

– S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de schingiuirea animalelor, prev. de art. 25 alin. 3, lit. b) din Legea 205/2004 privind protecția animalelor.

– A fost emis ordin de protecție pentru un număr de 10 exemplare canine aflate într-o stare de sănătate precară, acestea fiind tranchilizante și transportate la Adăpostul pentru câini fără stăpân Tîrgsorul Vechi.

– Au fost stabilite masuri de remediere a deficientelor constatate de 10 zile.

Foto cu caracter ilustrativ.(Facebook)

Articolul Ce „inima” sa ai sa-ti bati joc de animale? Zeci de caini tinuti in conditii vitrege, nemancati si murdari, intr-un „adapost” improvizat a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.


Source link