Prima pagină » CE FAUNA! Aproape 1700 (!) de…URSI ar haladui prin padurile Brasovului! APM Brasov vine cu cifre
Stiri

CE FAUNA! Aproape 1700 (!) de…URSI ar haladui prin padurile Brasovului! APM Brasov vine cu cifre

Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov a finalizat recent  un necesar „recensământ” al carnivorelor mari din pădurile judeţului Braşov pe anul 2023 vorbim în acest caz de specii precum: ursul, lupul, râsul şi pisica sălbatică.

Concret, la nivelul judeţului Brașov, a fost estimată o populaţie de urs brun de 1.675 de exemplare, anul trecut numărul acestora fiind de 1.633, numărul lupilor a ajuns la 563, în 2022 fiind estimate 539 de exemplare, râși ar fi acum 267, după ce în 2022 au fost înregistrate 301 exemplare. În 2023, pisici sălbatice ar fi 1.148 de exemplare, după ce anul trecut au fost înregistrate 1.182.

Așadar, cifre demne de luat în seamă!

„În vederea monitorizării stării de conservare a carnivorelor, se desfăşoară anual acţiuni de estimare a efectivelor. Anul acesta în judeţul Braşov acţiunile de evaluare au fost derulate în perioada 18 aprilie – 19 mai. La aceste acţiuni de evaluare organizate de gestionarii fondurilor cinegetice împreună cu APM Braşov au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Braşov, Gărzii Forestiere Braşov, Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură Marin Drăcea – Staţiunea Braşov, Direcţiei pentru Agricultură Judeţene Braşov, precum şi reprezentanţi ai administratorilor de arii naturale protejate”, a  venit cu precizări directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Braşov, Ciprian Băncilă în cadrul unei ședințe la începutul acestei săptămâni, potrivit bzb.ro.

foto:ziare.com, Facebook

Articolul CE FAUNA! Aproape 1700 (!) de…URSI ar haladui prin padurile Brasovului! APM Brasov vine cu cifre apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.


Source link