Prima pagină » Ce beneficii iti ofera imprimarea UV?
Technologie

Ce beneficii iti ofera imprimarea UV?

Imprimarea UV este in crestere. A devenit rapid un instrument esential pentru multe tipografii. Producatorii de bannere, signalistica, designerii grafici si agentiile de publicitate au gasit abilitatile sale perfecte pentru proiecte personalizate. Imprimantele UV sunt capabile sa adauge entuziasm si sofisticare, atat ca si culoare, cat si ca textura, produselor tale. Se remarca prin capacitatea lor de a imprima pe aproape orice material.

Imprimarea UV este o forma de imprimare digitala care foloseste lumini ultraviolete pentru a usca sau a intari cerneala pe masura ce este imprimata. Prin imprimare UV se pot proiecta si printa o gama larga de produse. Se pot executa printuri color, logo-uri si texturi pe multe medii, cum ar fi lemn, acril, sticla, metal, hartie, film si foi de plastic. Imprimanta depune cerneala pe suprafata unui substrat. Luminile UV urmaresc capetele de imprimare si usuca cerneala instantaneu.

In timp ce imprimarea conventionala permite cernelii sa se usuce in mod natural pe hartie, imprimarea UV are propriul sau proces unic. In primul rand, cernelurile UV sunt folosite in locul cernelurilor traditionale pe baza de solventi, care sunt uscate cu lumini ultraviolete. Cu cernelurile pe baza de solventi, acestia se evapora in aer, in timp ce hartia absoarbe cerneala. Exista o serie de motive pentru care imprimarea UV este benefica.

Flexibilitate

Cu imprimare UV, poti printa pe aproape orice suprafata, absorbanta sau nu. Aceasta flexibilitate se traduce in sute de utilizari – articole mici de vanzare cu amanuntul, coperti de carti, cleme, felicitari, bannere mari, lista este aproape nesfarsita. Si cu aceasta noua capacitate gasita de a imprima pe suprafete traditionale neporoase, cum ar fi placile dure, oamenii devin tot mai atrasi de print UV.

Deoarece cerneala se usuca atat de repede pe substrat, interactiunea substantelor chimice cu substratul este mult redusa. Aceasta inseamna ca poti utiliza o varietate mult mai larga de substraturi, dincolo de materialele traditionale.

Operatiuni mai rapide, productivitate mai mare

Lampile LED pot fi aprinse si stinse instantaneu, fara nicio degradare a intensitatii. Aceasta inseamna ca nu exista un timp de incalzire a lampii sau o intarziere pentru miscarea obturatorului. Rezultatul? Operatiuni mai rapide si productivitate mai mare. Nu este nevoie ca operatorii sa astepte inainte de a putea incepe sa lucreze.

Protejeaza mediul

Imprimarea UV este considerata cea mai sanatoasa imprimare pentru mediu, deoarece nu sunt eliberati solventi in aer din cauza acestei imprimari. Probabilitatea cresterii cererii de imprimante UV este pe cale sa creasca in scurt timp, din cauza incalzirii globale si a conditiilor de mediu.

Imprimari la calitate ridicata

Print UV permite niveluri ridicate de luciu, culori vibrante, o serie de acoperiri si imprimare clara si cu un aspect frumos finisat. Acest lucru se datoreaza faptului ca cernelurile UV tind sa se aseze deasupra suprafetei imprimate, mai degraba decat sa fie absorbite in ea. Rezultatul final este mai clar si mai definit.

Claritatea si saturatia culorilor sunt imbunatatite cu imprimare UV, deoarece exista foarte putine sanse ca punctele de cerneala sa se raspandeasca pe substrat (se usuca prea repede). Cerneala nu se absoarbe nici in substrat – ramane intarita pe suprafata sa exterioara.

Alege print UV daca vrei sa te asiguri ca rezultatele finale sunt cele pe care le-ai asteptat. Datorita capacitatii imprimantei, rezultatele obtinute sunt incredibile.

Productie mai rapida

Procesul de intarire instantanee care are loc cu o imprimanta cu UV direct pe substrat inseamna ca productia este semnificativ mai rapida decat cu alte metode. Chiar si imprimarea bannerelor pe doua fete va economisi timp.

Cost scazut

Deoarece nu trebuie sa fie achizitionate materiale suplimentare, poti economisi multi bani in acest proces. De exemplu, o tipografie nu trebuie sa protejeze suprafata adaugand un strat laminat sau un strat de sticla.

Ofera uscare rapida

O imprimanta UV usuca aproape imediat orice cerneala pe care o aplica pe un material. In loc sa foloseasca caldura, foloseste lumina UV care reduce ceea ce ar dura cateva minute pana la cateva secunde. Acest lucru duce la economii uriase de timp si costuri pe termen lung, datorita reducerii semnificative a timpilor de livrare.

Culorile sunt clare

Daca ai folosit vreodata masini de tiparit traditionale, e posibil sa fi fost dezamagit atunci cand rezultatul final nu a semanat deloc cu cel afisat pe ecran. In general, culorile sunt mult mai slabe. Din fericire, prin UV rezolva aceasta problema, asigurandu-se ca cerneala isi prezinta potentialul maxim. Cu imprimare UV, cerneala nu se scufunda in material. In acest fel, culorile sunt mult mai clare, facand produsele tiparite sa arate clar si frumos.

Una peste alta, daca oricare dintre aceste beneficii sunt avantaje de care vrei sa te bucuri in produsele tale tiparite, alege print UV. Un serviciu de imprimare care utilizeaza imprimare UV se va asigura ca produse tiparite pe are ti le doresti vor fi de cea mai inalta calitate. Acest lucru poate contribui in mare masura nu numai la crearea primelor impresii bune, ci si la construirea unei baze solide pentru a-ti imbunatati reputatia si a-ti dezvolta afacerea.

Stirea Zilei

implant dentar
Servicii DDD, deratizare, dezinsectie, dezinfectie

Curs Valutar

RSS Eurodeal Business Club

 • Diferențele dintre Site-urile de Știri și Blogurile de Știri
  Diferențele dintre Site-urile de Știri și Blogurile de Știri, și Cum Să Recunoaștem și Să Evaluăm Corectitudinea și Transparența Surselor Deși ambele își propun să furnizeze știri și informații, există diferențe semnificative între ele, care țin atât de modul lor de funcționare, cât și de tipul de conținut pe care Articolul Diferențele dintre Site-urile de […]
 • Crește vizibilitatea online cu Advertoriale SEO
  SEO advertoriale sunt o strategie eficientă de marketing online care combină elemente de publicitate și optimizare pentru motoarele de căutare. Acestea constau în crearea și distribuirea de conținut plătit, care seamănă cu articolele editoriale, dar are scopul de a promova un produs, serviciu sau marcă. SEO advertorialele sunt concepute pentru Articolul Crește vizibilitatea online cu […]
 • Cum să îți optimizezi conținutul pentru Advertoriale SEO
  Advertorialul SEO este o strategie de marketing digital care combină elementele de publicitate și optimizare pentru motoarele de căutare. Acesta constă în crearea și promovarea unui conținut relevant și de calitate, care să atragă atenția publicului țintă și să îmbunătățească vizibilitatea și clasamentul în rezultatele căutării. Importanța optimizării conținutului pentru Articolul Cum să îți optimizezi […]
 • Etica în afaceri: Construirea unei companii cu principii solide
  Etica în afaceri este un subiect de mare importanță în lumea afacerilor de astăzi. Cu toții am auzit despre companii care au fost implicate în scandaluri etice și care și-au pierdut reputația și încrederea clienților. De aceea, este esențial să ne concentrăm asupra construirii unei companii cu principii solide și Articolul Etica în afaceri: Construirea […]