Prima pagină » CAUTATI?! Sunt 57.280 de locuri de munca vacante la nivel national. Aflati cate sunt disponibile in Spatiul Economic European!
Stiri

CAUTATI?! Sunt 57.280 de locuri de munca vacante la nivel national. Aflati cate sunt disponibile in Spatiul Economic European!

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile nu mai puțin de 57.280 locuri de muncă la nivel naţional.

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: agent de securitate (6.571); muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor (3.270); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet (2.489); lucrător comercial (2.251); manipulant mărfuri (2.021); muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii (1.920); curier (1.610); muncitor necalificat în industria confecțiilor (1.415); ambalator manual (1.034); femeie de serviciu (880).

Din cele 57.280 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 3.075 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate; programator; consilier/ expert/ inspector/ referent/ economist în economie generală; contabil; referent de specialitate financiar-contabilitate etc.), 9.630 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial; curier; casier; conducător auto transport rutier de mărfuri; vânzător etc), 12.779 pentru persoanele cu studii profesionale (lăcătuș mecanic; fierar betonist; confectioner asamblor articole din textile; sudor; manipulant mărfuri etc.), restul de 31.796 locuri de muncă fiind destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (agent de securitate; muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor; muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii; muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet; muncitor necalificat în industria confecțiilor etc).

ANOFM precizează faptul că baza de date este dinamică, actualizându-se în timp real în funcție de locurile de muncă declarate de angajatori, de valabilitatea ofertelor, precum și de numărul repartițiilor emise în vederea ocupării.

Oferta locurilor de muncă vacante la nivel național poate fi accesată pe site-ul www.anofm.ro  în secțiunea Locuri de Muncă Vacante.

*230 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 230 locuri de muncă vacante, după cum urmează:

Norvegia – 120 locuri de muncă pentru: bucătar; manager departament; manager bucătărie; șofer de cisternă; brutar; patiser; muncitor în producția de crabi; muncitor în producție;

Austria – 52 locuri de muncă pentru: instalator sanitar/aer condiționat; muncitor calificat

în domeniul mecanicii; operator mașină; recepționer; ajutor bucătar; bucătar; cameristă; barman; chef de rang/manager restaurant; ospătar/chelner; ajutor ospătar;

Finlanda – 37 locuri de muncă pentru: muncitor în construcţii; lucrător în oţel pe şantiere de construcţii; muncitor în producția de cârnați; muncitor necalificat – culegător de căpșuni;

Germania – 15 locuri de muncă pentru: asistent medical generalist sau asistent medical de radiologie; asistent medical; farmacist; lucrător în bucătărie; bucătar; ospătar; grădinar; mecanic instalații pentru refrigerare; electrician;

Olanda – 6 locuri de muncă pentru: operator cnc; personal curățenie.

IMPORTANT:

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă Spaţiul Economic European pot consulta ofertele accesând www.anofm.ro/EURES .

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru

ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă ale căror date de contact se află pe site-ul www.anofm.ro .

foto: Facebook

Articolul CAUTATI?! Sunt 57.280 de locuri de munca vacante la nivel national. Aflati cate sunt disponibile in Spatiul Economic European! apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.


Source link