Prima pagină » Catati catre samanta satului astuia, gustati-o, intelegeti ce minunata mostenire avem! Rost, mestesug, munca si filosofia sa!
Stiri

Catati catre samanta satului astuia, gustati-o, intelegeti ce minunata mostenire avem! Rost, mestesug, munca si filosofia sa!

„Arhitectura tradițională specifică localității Trăisteni – comuna Valea Doftanei este reprezentată în cadrul Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București, alături de cele mai valoroase monumente de arhitectură vernaculară din România.

În cadrul Proiectului „Valori de patrimoniu”, miercuri, 5 octombrie 2022, ne-am deplasat în comuna Valea Doftanei pentru a ne documenta asupra elementelor de arhitectură tradițională care se mai păstrează încă în această localitate, și pentru a identifica cele mai bune măsuri pentru valorificarea și promovarea acestora. Vă invităm să le admirați!

Adresăm cu acest prilej mulțumirile noastre, domnului primar și reprezentanților autorităților locale din comuna Valea Doftanei, pentru sprijinul acordat!”

 Este cee ace notează reprezentanții pe contul de socializare al instituției reprezentanții Centrului Județean pentru Cultură Prahova. Absolut motivat! Absolut trait, asumat. De dragul a ceea ce mai păstrează satul ăsta pitoresc, încă aureolat de miezul tradiției și tezaurului moștenit. De dragul de a adduce în lumina frumosul și rostul satului autentic, care merită respectat și păstrat.

Așadar, priviți aici, în imagini ceva ce cu greu poate fi cuprins în cuvinte… Priviți și luați pasul satului ăstuia și al altora. Cătați către sămânța lui, gustați-o și înțelegeți ce minunată moștenire avem, ce taine și ce lecții ne oferă el, satul profund, satul sieși lume și binecuvântare, satul-rădăcină a civilizației, a educației întru estetic, meșteșug și înțelegere a ceea ce a fost și trebuie să rămână munca și filosofia sa, pentru binele comunității.   

Articolul Catati catre samanta satului astuia, gustati-o, intelegeti ce minunata mostenire avem! Rost, mestesug, munca si filosofia sa! a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.


Source link

Stirea Zilei

implant dentar
Servicii DDD, deratizare, dezinsectie, dezinfectie

Curs Valutar

RSS Eurodeal Business Club

 • Diferențele dintre Site-urile de Știri și Blogurile de Știri
  Diferențele dintre Site-urile de Știri și Blogurile de Știri, și Cum Să Recunoaștem și Să Evaluăm Corectitudinea și Transparența Surselor Deși ambele își propun să furnizeze știri și informații, există diferențe semnificative între ele, care țin atât de modul lor de funcționare, cât și de tipul de conținut pe care Articolul Diferențele dintre Site-urile de […]
 • Crește vizibilitatea online cu Advertoriale SEO
  SEO advertoriale sunt o strategie eficientă de marketing online care combină elemente de publicitate și optimizare pentru motoarele de căutare. Acestea constau în crearea și distribuirea de conținut plătit, care seamănă cu articolele editoriale, dar are scopul de a promova un produs, serviciu sau marcă. SEO advertorialele sunt concepute pentru Articolul Crește vizibilitatea online cu […]
 • Cum să îți optimizezi conținutul pentru Advertoriale SEO
  Advertorialul SEO este o strategie de marketing digital care combină elementele de publicitate și optimizare pentru motoarele de căutare. Acesta constă în crearea și promovarea unui conținut relevant și de calitate, care să atragă atenția publicului țintă și să îmbunătățească vizibilitatea și clasamentul în rezultatele căutării. Importanța optimizării conținutului pentru Articolul Cum să îți optimizezi […]
 • Etica în afaceri: Construirea unei companii cu principii solide
  Etica în afaceri este un subiect de mare importanță în lumea afacerilor de astăzi. Cu toții am auzit despre companii care au fost implicate în scandaluri etice și care și-au pierdut reputația și încrederea clienților. De aceea, este esențial să ne concentrăm asupra construirii unei companii cu principii solide și Articolul Etica în afaceri: Construirea […]