Prima pagină » Care sunt detaliile de care să ţii cont atunci când cauţi rochia de ocazie perfectă: sfaturi şi idei care nu dau niciodată greş
Lifestyle

Care sunt detaliile de care să ţii cont atunci când cauţi rochia de ocazie perfectă: sfaturi şi idei care nu dau niciodată greş

Odată cu revenirea sezonului cald, evenimentele încep să fie şi ele tot mai frecvente şi, ca atare, preocuparea pentru garderoba de eveniment creşte şi ea. Dacă te-ai decis să pleci în căutarea rochiei de ocazie perfecte, acest articol vine cu inspiraţia de care ai nevoie pentru ţinute memorabile indiferent de evenimentul la care iei parte.

Iată detaliile de care să ţii cont atunci când alegi rochia de seară perfectă

O rochie de seară este o adevărată declaraţie, aceasta fiind, de cele mai multe ori, o extensie a stilului şi personalităţii celei care o poartă. Dacă îţi doreşti să ai o garderobă de evenimente care să-ți oglindească fidel stilul personal, dar să fie în acelaşi timp elegantă şi în tendinţe, iată care sunt elementele de care trebuie să ţii cont în alegerea rochiei:

Tipul de eveniment la care mergi

Primul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când alegi o rochie specială este… evenimentul! Dacă participi la o nuntă, este posibil să dorești să alegi o rochie mai elegantă decât dacă participi la o petrecere mai casual, iar dacă evenimentul la care mergi este unul de business, rochia perfectă va avea o notă de eleganţă sobră, dar în acelaşi timp practică.

Croiala rochiei

Există o mare varietate de croieli de rochii de seară, cum ar fi rochia cu decolteu adânc, rochia tip sirenă, rochia lungă sau rochia cu fustă evazată. Este important să alegi o croială care să se potrivească cu silueta ta și care să-ți pună în valoare trăsăturile.

Materialul din care este fabricată

Materialul poate face o mare diferență în ceea ce privește aspectul general al rochiei de seară. În funcție de eveniment și de preferințele personale, poți alege o rochie din mătase, dantelă, catifea sau alt material de lux. Evită materialele cu un aspect ieftin, întrucât vor face orice ţinută să arate de prost-gust.

Culoarea rochiei

Un detaliu deloc lipsit de importanţă atunci când alegi o rochie îl reprezintă culoarea. Culorile potrivite pentru o rochie de seară pot varia în funcție de preferințele personale și de tonul pielii, dar şi de tipul evenimentului la care mergi. De exemplu, persoanele cu tenul deschis ar putea alege o rochie de seară în tonuri pastel sau culori luminoase, în timp ce persoanele cu tenul mai închis ar putea alege o rochie într-o culoare mai puternică, precum roșu sau mov. Se recomandă evitarea culorilor foarte vibrante atunci când vorbim despre o rochie ce va fi purtată la un eveniment de business (cu excepţia cazului în care există un dress-code specific) şi a rochiilor în nuanţe pastel sau albe atunci când participi la o nuntă, pentru a evita momentele stânjenitoare. Dacă ești în dubii atunci când vine vorba despre culoarea rochiei tale, poți alege o una neagră, care este întotdeauna elegantă și potrivită pentru ocazii formale.

Măsura rochiei

Un alt aspect la care trebuie să ai grijă este măsura rochiei. Este important să alegi o rochie care se pliază perfect pe dimensiunile tale, fără a fi nici prea strâmtă, dar nici exagerat de largă.

Lungimea rochiei

Lungimea rochiei este şi ea importantă, deoarece o rochie prea scurtă sau prea lungă poate fi incomodă sau inadecvată pentru evenimentul la care participi. În general, o rochie lungă este mai potrivită pentru ocazii formale, în timp ce o rochie scurtă este mai potrivită pentru petreceri mai casual.

Decolteul

Un detaliu de care trebuie să ţii cont la fel de mult ca de tipul evenimentului la care eşti invitată este decolteul rochiei. Optează întotdeauna pentru un decolteu potrivit cu evenimentul la care eşti invitată, pentru a te feri de chicoteli şi faux pas-uri. Dacă este un eveniment formal, este mai bine să alegi un decolteu mai discret, în timp ce la o petrecere informală poți opta pentru un decolteu mai îndrăzneț.

Brandul

Alegerea unui brand de încredere poate fi importantă pentru a te asigura că rochia ta este de înaltă calitate și că va arăta bine. Dacă nu ești familiarizat cu brandurile de rochii de seară, poți căuta recomandări, poți cere sfaturi de la prieteni sau experți în modă, poți căuta inspiraţie pe bloguri şi în reviste dedicate modei, dar şi pe site-uri precum JojoFashion.ro – care pune la dispoziția doamnelor și domnișoarelor numeroase modele, pentru toate gusturile! 

Să găseşti rochia de seară perfectă nu este niciodată o misiune uşoară. Dacă simţi că tendințele nu îţi sunt de prea mare ajutor, ia-ţi inspiraţia pentru rochii de ocazie de aici şi construieşte-ţi o garderobă de evenimente care să te reprezinte şi, nu în ultimul rând, să te pună în valoare.

Sursa foto: Pixabay.com

implant dentar
Servicii DDD, deratizare, dezinsectie, dezinfectie

Curs Valutar

RSS Eurodeal Business Club

 • Etica în afaceri: Construirea unei companii cu principii solide
  Etica în afaceri este un subiect de mare importanță în lumea afacerilor de astăzi. Cu toții am auzit despre companii care au fost implicate în scandaluri etice și care și-au pierdut reputația și încrederea clienților. De aceea, este esențial să ne concentrăm asupra construirii unei companii cu principii solide și Articolul Etica în afaceri: Construirea […]
 • Cum să-ți identifici și să-ți atingi obiectivele în afaceri
  Stabilirea și atingerea obiectivelor în afaceri este esențială pentru succesul și creșterea unei companii. Obiectivele reprezintă direcția pe care o urmează afacerea și oferă o viziune clară asupra a ceea ce se dorește să se realizeze. Ele pot fi legate de creșterea vânzărilor, îmbunătățirea eficienței operaționale, dezvoltarea de noi produse Articolul Cum să-ți identifici și […]
 • De ce ar trebui să investești în dezvoltarea personală și profesională a angajaților
  Dezvoltarea personală și profesională este un aspect esențial în cadrul companiilor, deoarece aduce numeroase beneficii atât angajaților, cât și organizației în sine. Investițiile în dezvoltare personală și profesională pot îmbunătăți performanța angajaților, crește satisfacția și angajamentul acestora, reduce costurile prin creșterea retentiei, contribuie la crearea unui mediu de lucru pozitiv, Articolul De ce ar trebui […]
 • Cum să gestionezi riscul în afaceri
  Gestionarea riscurilor în afaceri este un aspect esențial pentru succesul și durabilitatea unei companii. Riscul este o parte inevitabilă a oricărei afaceri și poate apărea în diferite forme, cum ar fi riscul financiar, riscul operațional, riscul de mediu sau riscul de securitate. Prin gestionarea adecvată a acestor riscuri, o companie Articolul Cum să gestionezi riscul […]