Prima pagină » Care sunt beneficiile psihoterapiei la copii?
Sanatate

Care sunt beneficiile psihoterapiei la copii?

A fi părinte  atrage multe bucurii dar în același timp și multe responsabilități.  Este responsabilitatea ta pentru viața  adultului de mai târziu.  Iar când se întâmplă ca bucuria ta, copilul tău, să nu pară a fi bine cu el, este un motiv să te îngrijorezi, dar, mai ales,  să fie iei măsuri să rezolvi acest lucru. Pentru că de sănătatea emoțională depind  sănătatea fizică, integrarea socială, performanța școlară, relațiile cu alții. Altfel spus, de sănătatea  mintală și starea de bine a copilului depinde întregul sau viitor.

 

 

Ce e de făcut?  Psihoterapia la noi nu mai este demult  un lucru de obiectat sau de considerat că este de ” rușine”.  Dimpotrivă.   Copiii  care indică unele tulburări de comportament  sau deficit de atenție și care  merg la terapie din vreme,  reușesc  nu numai să îndrepte comportamentu nedorit, dar li să performeze mult mai bine după ce au găsit  și rezolvat cauzele disconfortului emoțional.

 

Înainte de toate este util să vorbim despre motivele pentru care ai putea avea nevoie să duci copilul la terapie.

Semne de comportament sau  de deficit de atenție care te-ar putea  alertați și provocat să mergi la un cabinet  de psihoterapie

 

Nu se concentrează

Când observi că suferă de concentrare sau primește observații de la profesor că nu este atent, nu îl certați și mai bine mergi la cabinet și alege o evaluare psihologică pentru copii.

Cauzele pățit multiple, de  lipsa de somn, utilizarea telefoanelor mobile în mod exagerat, la ADHD sau alte tulburări.

 

E trist

Oricine poate fi trist inclusiv un copil.  În starea de tristețe se prelungește este un motiv să acorzi atenție mai mare copilului.  Vorbește cu el, fără să îl descoși,  petrece mai mult timp cu el.  În cazul în care discuțiile prietenești cu cel mic nu ajung la niciun rezultat,  este timpul să merg la un cabinet de psihoterapie pentru copii.

 

E agresiv

 

Observi că din ce în ce mai des copilul aruncă lucruri,  vorbește agresiv sau izbucnește din orice?  Dacă afli că se întâmplă și la școală,  la fel de muncă acasă,   petrece mai mult timp cu el și caută să descoperi cauzele.  Un psihoterapeut ar putea evalua starea copilului și ulterior să fac un plan de terapie care să îl readucă la echilibru.

 

Beneficiile psihoterapiei la copii

În toate situațiile anterioare am recomandat terapie pentru copii.  Aceasta pentru că părinții  poți vedea doar o parte a aspectelor care strică echilibrul copilului.  În primul rând nu pot evalua corect,  în al doilea rând măsurile pe care le iau  pentru  pune copilul în armonie  nu sunt de profunzime,  necunoscând cauzele reale.

 

 

Cum ajută psihoterapia un copil în mod concret:

 • un psihoterapeut poate evalua copilul corect, cu instrumente științifice, nemijlocit și  obiectiv;
 • Un terapeut are știința și instrumentele necesare pentru a  echilibra copilul;
 • un terapeut bun va ajuta copilul nu numai să treacă peste o perioadă dificilă, ci și să evolueze mai bine;
 • în cazul în care Descoperă că există tulburări de comportament, psihoterapeutul îl poate ajuta în integrarea în societate.
 • Un terapeut bun este empatic,  un bun ascultător și nu judecă, doar ghidează.  Aceasta ajută copilul să se regăsească.
 • În cazul tulburărilor mai profunde, precum ADHD  sau tulburări din spectrul autismului,  prin terapii speciale terapeutul ajută copilul  să se integreze în societate.

 

În cazul în care ai nevoie de un terapeut pentru copilul tău,  cabinetul de psihoterapie PeopleDevelop.ro  are experiență și  personal specializat pentru terapia cu  copii  și terapie ABA. Se află în București, sector 6.

 

 

 

 

 

 

 

Stirea Zilei

implant dentar
Servicii DDD, deratizare, dezinsectie, dezinfectie

Curs Valutar

RSS Eurodeal Business Club

 • Diferențele dintre Site-urile de Știri și Blogurile de Știri
  Diferențele dintre Site-urile de Știri și Blogurile de Știri, și Cum Să Recunoaștem și Să Evaluăm Corectitudinea și Transparența Surselor Deși ambele își propun să furnizeze știri și informații, există diferențe semnificative între ele, care țin atât de modul lor de funcționare, cât și de tipul de conținut pe care Articolul Diferențele dintre Site-urile de […]
 • Crește vizibilitatea online cu Advertoriale SEO
  SEO advertoriale sunt o strategie eficientă de marketing online care combină elemente de publicitate și optimizare pentru motoarele de căutare. Acestea constau în crearea și distribuirea de conținut plătit, care seamănă cu articolele editoriale, dar are scopul de a promova un produs, serviciu sau marcă. SEO advertorialele sunt concepute pentru Articolul Crește vizibilitatea online cu […]
 • Cum să îți optimizezi conținutul pentru Advertoriale SEO
  Advertorialul SEO este o strategie de marketing digital care combină elementele de publicitate și optimizare pentru motoarele de căutare. Acesta constă în crearea și promovarea unui conținut relevant și de calitate, care să atragă atenția publicului țintă și să îmbunătățească vizibilitatea și clasamentul în rezultatele căutării. Importanța optimizării conținutului pentru Articolul Cum să îți optimizezi […]
 • Etica în afaceri: Construirea unei companii cu principii solide
  Etica în afaceri este un subiect de mare importanță în lumea afacerilor de astăzi. Cu toții am auzit despre companii care au fost implicate în scandaluri etice și care și-au pierdut reputația și încrederea clienților. De aceea, este esențial să ne concentrăm asupra construirii unei companii cu principii solide și Articolul Etica în afaceri: Construirea […]