Prima pagină » Care sunt beneficiile psihoterapiei la copii?
Sanatate

Care sunt beneficiile psihoterapiei la copii?

A fi părinte  atrage multe bucurii dar în același timp și multe responsabilități.  Este responsabilitatea ta pentru viața  adultului de mai târziu.  Iar când se întâmplă ca bucuria ta, copilul tău, să nu pară a fi bine cu el, este un motiv să te îngrijorezi, dar, mai ales,  să fie iei măsuri să rezolvi acest lucru. Pentru că de sănătatea emoțională depind  sănătatea fizică, integrarea socială, performanța școlară, relațiile cu alții. Altfel spus, de sănătatea  mintală și starea de bine a copilului depinde întregul sau viitor.

 

 

Ce e de făcut?  Psihoterapia la noi nu mai este demult  un lucru de obiectat sau de considerat că este de ” rușine”.  Dimpotrivă.   Copiii  care indică unele tulburări de comportament  sau deficit de atenție și care  merg la terapie din vreme,  reușesc  nu numai să îndrepte comportamentu nedorit, dar li să performeze mult mai bine după ce au găsit  și rezolvat cauzele disconfortului emoțional.

 

Înainte de toate este util să vorbim despre motivele pentru care ai putea avea nevoie să duci copilul la terapie.

Semne de comportament sau  de deficit de atenție care te-ar putea  alertați și provocat să mergi la un cabinet  de psihoterapie

 

Nu se concentrează

Când observi că suferă de concentrare sau primește observații de la profesor că nu este atent, nu îl certați și mai bine mergi la cabinet și alege o evaluare psihologică pentru copii.

Cauzele pățit multiple, de  lipsa de somn, utilizarea telefoanelor mobile în mod exagerat, la ADHD sau alte tulburări.

 

E trist

Oricine poate fi trist inclusiv un copil.  În starea de tristețe se prelungește este un motiv să acorzi atenție mai mare copilului.  Vorbește cu el, fără să îl descoși,  petrece mai mult timp cu el.  În cazul în care discuțiile prietenești cu cel mic nu ajung la niciun rezultat,  este timpul să merg la un cabinet de psihoterapie pentru copii.

 

E agresiv

 

Observi că din ce în ce mai des copilul aruncă lucruri,  vorbește agresiv sau izbucnește din orice?  Dacă afli că se întâmplă și la școală,  la fel de muncă acasă,   petrece mai mult timp cu el și caută să descoperi cauzele.  Un psihoterapeut ar putea evalua starea copilului și ulterior să fac un plan de terapie care să îl readucă la echilibru.

 

Beneficiile psihoterapiei la copii

În toate situațiile anterioare am recomandat terapie pentru copii.  Aceasta pentru că părinții  poți vedea doar o parte a aspectelor care strică echilibrul copilului.  În primul rând nu pot evalua corect,  în al doilea rând măsurile pe care le iau  pentru  pune copilul în armonie  nu sunt de profunzime,  necunoscând cauzele reale.

 

 

Cum ajută psihoterapia un copil în mod concret:

  • un psihoterapeut poate evalua copilul corect, cu instrumente științifice, nemijlocit și  obiectiv;
  • Un terapeut are știința și instrumentele necesare pentru a  echilibra copilul;
  • un terapeut bun va ajuta copilul nu numai să treacă peste o perioadă dificilă, ci și să evolueze mai bine;
  • în cazul în care Descoperă că există tulburări de comportament, psihoterapeutul îl poate ajuta în integrarea în societate.
  • Un terapeut bun este empatic,  un bun ascultător și nu judecă, doar ghidează.  Aceasta ajută copilul să se regăsească.
  • În cazul tulburărilor mai profunde, precum ADHD  sau tulburări din spectrul autismului,  prin terapii speciale terapeutul ajută copilul  să se integreze în societate.

 

În cazul în care ai nevoie de un terapeut pentru copilul tău,  cabinetul de psihoterapie PeopleDevelop.ro  are experiență și  personal specializat pentru terapia cu  copii  și terapie ABA. Se află în București, sector 6.