Prima pagină » Cadourile și bunele maniere. Cum oferi și primești corect un cadou
Stiri

Cadourile și bunele maniere. Cum oferi și primești corect un cadou

Sărbătorile reprezintă un moment al bunăvoinței și exprimării aprecierii pentru ceilalți, însă întotdeauna există riscul unor momente stânjenitoare atunci când primești sau oferi un cadou unei persoane pe care nu o cunoști prea bine. Există reguli de etichetă pentru dăruirea de cadouri, dar interpretarea fiecăruia asupra acestor reguli nescrise este diferită. Pentru a evita momentele stânjenitoare, urmărește acest ghid pentru oferirea de cadouri în perioada sărbătorilor.

Ar trebui să primești ceea ce ai oferit?

Schimbul de cadouri Secret Santa colega, sau oricare altă persoană dragă, este obișnuit în perioada sărbătorilor, dar nu este întotdeauna obligatoriu. În multe cazuri, oamenii oferă cadouri fără a aștepta ceva în schimb, iar cadoul reprezintă pur și simplu un gest frumos. De exemplu, un invitat ar putea oferi gazdei unei petreceri de sărbători o cutie de fursecuri făcute în casă sau o eșarfă tricotată manual.

Cu toate acestea, dacă preferi să faci schimb de cadouri, este util să ai la îndemână o mică varietate de cadouri generice. Acestea ar putea include ornamente de sărbătoare, ciocolată sau alte dulciuri și lumânări parfumate.

Ar trebui ca un cadou oferit cuiva în schimb să aibă o valoare egală?

Atunci când alegi cadouri Craciun pentru iubita, fie pentru altcineva, ar trebui să încerci să cheltuiești o sumă cu care te simți confortabil, nu una pe care presupui că cealaltă persoană o cheltuiește pe cadoul tău. Unii simt nevoia să ofere un cadou în valoare egală cu cel primit. Cu toate acestea, evaluarea valorii poate fi dificilă și majoritatea oamenilor nu se preocupă de valoarea financiată a unui cadou. De obicei, gândul care însoțește cadoul este mult mai semnificativ.

Arată apreciere și recunoștință când primești un cadou

Dacă primești un cadou, chiar dacă nu oferi unul în schimb, arată-ți întotdeauna aprecierea, indiferent dacă îți place cadoul sau nu. Dacă ți se oferă cadoul personal, zâmbește și mulțumește celui care l-a oferit. Dacă primești un cadou prin curier, sună imediat persoana care ți-a oferit cadoul pentru a anunța că acesta a ajuns. Avertizarea că ai primit cadoul nu numai că îi aduce bucurie celui care a oferit, dar demonstrează și că ești recunoscător pentru gestul lor, chiar dacă nu poți face asta față în față. 

Un pas suplimentar în a exprima recunoștință este trimiterea de note de mulțumire scrise de mână. Aceasta este o modalitate personală și atentă de a transmite cât de mult apreciezi cadoul și, mai ales, gândul care a stat în spatele lui. 

Ceea ce oferim ca și cadouri, dar și modul în care le primim spune multe despre noi ca personalități. Este inevitabil să apară momente stânjenitoare în timpul oferirii de cadouri, dar majoritatea oamenilor înțeleg acest sentiment. Ține minte că multe persoane oferă cadouri doar pentru a arăta apreciere, iar un simplu mulțumesc în schimb este suficient. (P)

Articolul Cadourile și bunele maniere. Cum oferi și primești corect un cadou apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.


Source link