Prima pagină » Ca medic sa faci afaceri din profanare de cadavre pentru dispozitive medicale, sa faci bani din moartea unor oameni, asta depaseste orice limita
Stiri

Ca medic sa faci afaceri din profanare de cadavre pentru dispozitive medicale, sa faci bani din moartea unor oameni, asta depaseste orice limita

De vreo două zile-ncoace, gura presei nu mai tace! Și e normal așa! O asemenea MIZERIE (cum altel să-i spui unei asemena potlogării?!) trebuie aflată, trebuie „disecată” și anchetată până-n „măduva” ideii abominabile ce a mișcat acțiunea unor… MEDICI (măi fraților, MEDICI, pricepeți, adică aceia care, zice-se, își asumă rolul de a SALVA VIEȚI, nu de a face afaceri din suferința și chiar moartea unor oameni).

Dar, vorba lui Amza  Pellea, unora le merge mintea „numai la afaceri, numai la afaceri le merge mintea”! și… „calcă” și pe cadavre pentru asta! Și uite că nu-s vorbe-nvânt, ci realitatea cruntă!

Și cum spuneam, e vorba de medici. Ce fel de medici, ce fel de slujitori ai binelui, departe de tot de jurământul lui Hippocrate sunt astfel de… oameni?!?!!?

Așadar: e vorba în acest terifiant caz despre oarece medicii acuzați că ar fi pus unor pacienți cu afecțiuni cardiace stenturi, stimulatoare cardiace și defibrilatoare luate de la persoane decedate, dispozitivele cardiace fiind decontate de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

 Veștile indică acumcă, deja, Ancheta este în derulareși deja unul dintre medici a fost reținut de polițiști în noaptea de vineri spre sâmbătă. Acesta urmează să fie adus sâmbătă la București cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit procurorilor, totul a pornit de la un medic ieșean care a reușit să facă o rețea formată din…mai multe cadre medicale care îi furniza dispozitive cardiace de la cadavre pe care le-a implantat într-o perioadă de cinci ani pacienților, ignorând riscurile prin reutilizarea lor, în timp ce primea bani de la beneficiari iar dispozitivele erau decontate de doctor prin Casa de Sănătate. Anchetatorii mai spun că unii pacienți primeau medicamente ca să se simtă rău și să aibă nevoie de implantul unui dispozitiv cardiac.

 Pur și simplu îți stă inima numai când afli așa grozăvii demne de filme horror! Nici nu știi cum să califici asemenea fapte!

 Fraților, vorbim de MEDICI… MEDICI, nu…oameni fără căpătâi, nu mafioți din născare, nu hoți de la colțul cimitirului. M-E-D-I-C-I!!!

Procurorii spun că medicul ar fi implantat „dispozitive extrase din cadavre sau a căror sursă de provenienţă nu se cunoaşte” în perioada 2017 – august 2022 ignorând riscul de a provoca pacienţilor probleme medicale grave sau chiar decesul, procedând astfel la reutilizarea lor, deşi acest lucru este interzis de legislaţia primară.

Anchetatorii mai spun că medicul ieșean a operaţionalizat o reţea formată din cadre medicale care i-au furnizat dispozitive cardiace implantabile, extrase inclusiv de la pacienţi decedaţi, fără respectarea prevederilor legale şi fără acordul, anterior decesului, al persoanelor în cauză sau al aparţinătorilor.

Anchetatorii arată că o mare parte dintre intervenţiile de introducere a unor dispozitive cardiace implantabile, inclusiv extrase de la pacienţi decedaţi, derulate/recomandate de către medic, nu erau necesare, procedându-se la operaţionalizarea lor fie prin consemnarea unor diagnostice fictive, fie prin recomandarea anterioară a unor medicamente care să provoace reacţii de natură a conduce la simptomatologia specifică.

Demn de precizat, în același dosar, alţi cinci medici sunt urmăriţi penal pentru luare de mită, iar patru pacienţi sunt cercetaţi pentru date de mită.

Este nu doar înfiorător, este ceva care depășește orice limită. Poate că… Alfred Hitchcock s-ar fi putut inspira din AȘA CEVA, pentru un film de OSCAR. NU, NU e glumă!

În urma perchezițiilor de vineri, au fost descoperite și indisponibilizate mai multe sume sume de bani, printre care 162.920 de lei, și 116.795 de euro), 19 telefoane mobile, 60 de memory stickuri, 14 laptopuri, 3 tablete, 9 hard diskuri, 250 de DVD-uri și 25 de stimulatoare/defibrilatoare cardiace, potrivit IGPR.

36 de tablouri aparținând unor pictori naționali de renume au fost ridicate și depuse la Complexul Muzeal Național Moldova Iași, Muzeul de Artă.

De asemenea, pe lângă medicul reținut, un bărbat de 28 de ani vizat în dosar, a fost plasat sub control judiciar.

Sperăm că Ancheta, deși una extrem de complex și dificilă va lămuri toate aspectele și, în final se va solda cu pedepse pe măsură…


Source link

Stirea Zilei

implant dentar
Servicii DDD, deratizare, dezinsectie, dezinfectie

Curs Valutar

RSS Eurodeal Business Club

 • Diferențele dintre Site-urile de Știri și Blogurile de Știri
  Diferențele dintre Site-urile de Știri și Blogurile de Știri, și Cum Să Recunoaștem și Să Evaluăm Corectitudinea și Transparența Surselor Deși ambele își propun să furnizeze știri și informații, există diferențe semnificative între ele, care țin atât de modul lor de funcționare, cât și de tipul de conținut pe care Articolul Diferențele dintre Site-urile de […]
 • Crește vizibilitatea online cu Advertoriale SEO
  SEO advertoriale sunt o strategie eficientă de marketing online care combină elemente de publicitate și optimizare pentru motoarele de căutare. Acestea constau în crearea și distribuirea de conținut plătit, care seamănă cu articolele editoriale, dar are scopul de a promova un produs, serviciu sau marcă. SEO advertorialele sunt concepute pentru Articolul Crește vizibilitatea online cu […]
 • Cum să îți optimizezi conținutul pentru Advertoriale SEO
  Advertorialul SEO este o strategie de marketing digital care combină elementele de publicitate și optimizare pentru motoarele de căutare. Acesta constă în crearea și promovarea unui conținut relevant și de calitate, care să atragă atenția publicului țintă și să îmbunătățească vizibilitatea și clasamentul în rezultatele căutării. Importanța optimizării conținutului pentru Articolul Cum să îți optimizezi […]
 • Etica în afaceri: Construirea unei companii cu principii solide
  Etica în afaceri este un subiect de mare importanță în lumea afacerilor de astăzi. Cu toții am auzit despre companii care au fost implicate în scandaluri etice și care și-au pierdut reputația și încrederea clienților. De aceea, este esențial să ne concentrăm asupra construirii unei companii cu principii solide și Articolul Etica în afaceri: Construirea […]