Prima pagină » ATENTIE! Pe 23 martie, Legile Educatiei vor fi aprobate si transmise spre dezbatere si adoptare in Parlament!
Stiri

ATENTIE! Pe 23 martie, Legile Educatiei vor fi aprobate si transmise spre dezbatere si adoptare in Parlament!


Proiectele Legilor Educaţiei, pe… „ultima sută de metri/discuții”: intră în avizare la nivelul tuturor ministerelor cu responsabilitate în domeniu: Asta pentru că e stabilit, deja:așa cums-a aunțat chiar azi, în şedinţa de guvern, programată pentru 23 martie 2023, vor fi aprobate şi transmise spre dezbatere şi adoptare în Parlamentul României.

„În şedinţa de guvern de astăzi (9 martie 2023) avem mai multe decizii de analizat şi de asumat. Una dintre ele este legată de promovarea legilor educaţiei şi vom avea în parcursul guvernamental pentru perioada imediat următoare demararea procesului pentru avizare la nivelul tuturor ministerelor cu responsabilitate în acest domeniu. (…) Sper ca procesul să fie parcurs într-o perioadă de două săptămâni, astfel încât, nu mai târziu de şedinţa din 23 martie, să aprobăm la nivelul Guvernului pachetul de legi şi să le înaintăm Parlamentului spre dezbatere şi aprobare”, a declarat, joi, premierul Nicolae Ciucă.

Asta după ce ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a prezentat, joi, principalele obiective ale reformelor vizate de noile Legi ale Educaţiei. Deca a precizat că măsurile pe care proiectele legislative le propun, reformele, sunt bazate pe viziunea proiectului „România educată” şi au fost îndelung dezbătute şi acteptate la nivelul societăţii (N.R. Chiar așa o fi?!- și aci ne referim, spre exemplu, la fluxul de opinii în privința LIPSEI vacanței de Paști dar în legătură cu schimbările de la Evaluarea Națională și Bacalaureat și… nu numai).

„Astăzi, într-adevăr, pachetul legislativ intră într-o nouă dinamică: cea a dezbaterii şi avizării în cadrul Guvernului interministeriale. Legile sunt publice de la data de 27 februarie, astfel încheindu-se întreg procesul de consultare publică. Am clarificat, deja, principalele direcţii de reformă. (…)

În primul rând, ne dorim ca tot ceea ce se investeşte în educaţie să fie vizibil apoi în valoare adăugată pe care o vedem în clase şi în competenţele pe care copiii şi tinerii le obţin. Ne dorim să investim suplimentar peste tot unde este nevoie. Definim aşa-numitele zone defavorizate, care vor deveni prioritare în alocările bugetare.

Practic, niciun elev, niciun copil, niciun tânăr nu va rămâne în urmă. Propunem măsuri integrate care afectează toţi copiii, de la educaţie timpurie până la învăţarea pe tot parcursul vieţii, învăţarea adulţilor”, a subliniat Ligia Deca.

Cert e că întreaga societate ar trebui să ia aminte la acest subiect sensibil, MAJOR. E în viitorul generațiilor de acum și al următoarelor…

Articolul ATENTIE! Pe 23 martie, Legile Educatiei vor fi aprobate si transmise spre dezbatere si adoptare in Parlament! a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.


Source link