Prima pagină » Apar „obligatiunile verzi”. Ce sunt acestea si cum vor fi utilizate?
Stiri

Apar „obligatiunile verzi”. Ce sunt acestea si cum vor fi utilizate?

Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a vorbit joi, după ședința Executivului, de un nou instrument făcut disponibil de către Executiv printr-o decizie luată privind cadrul general de obligațiuni destinate protejării mediului înconjurător și combaterii schimbărilor climatice.

„ Acest cadru general de obligațiuni destinate protejării mediului înconjurător și schimbărilor climatice a fost aprobat prin hotărâre de Guvern. Astfel, vom ajuta la finanțarea Agendei Verzi a României, prin atragerea de investitori interesați de proiecte de protecție a mediului. Obligațiunile verzi reprezintă un instrument eficient de canalizare a finanțării către proiecte cu beneficii clare pentru mediu. Menționez câteva domenii care ar putea beneficia de aceste obligațiuni verzi: producția de energie regenerabilă, eficientizarea energetică a clădirilor, prevenirea și controlul poluării, transportul curat, gestionarea sustenabilă a apei și a apelor uzate, adaptarea la schimbările climatice, clădiri verzi și gestionarea durabilă din punct de vedere ecologic a resurselor naturale și a utilizării terenurilor. Iar printre proiectele concrete care ar putea beneficia de aceste obligațiuni se numără dezvoltarea rețelei de transport cu metroul din București și Cluj-Napoca, electrificarea căii ferate pe porțiuni, mai ales în cele urbane, cu peste 50.000 de locuitori, apărarea împotriva inundațiilor și altele asemenea.

Acest cadru legislativ este în concordanță cu cele mai bune practici internaționale, este aliniat principiilor obligațiunilor verzi ale Asociației Internaționale a Piețelor de Capital și, de asemenea, este aliniată cu angajamentul României față de Acordul de la Paris, cu prioritățile de mediu și cu realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă ale ONU”, a detaliat oficialul.

Articolul Apar „obligatiunile verzi”. Ce sunt acestea si cum vor fi utilizate? apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.


Source link