Prima pagină » Alegerea unui circuit de Karting
Entertainment

Alegerea unui circuit de Karting

Circuitul de karting este o formă strălucită de cursă cu motor la nivel de începător. Toate senzațiile și emoțiile din F1, dar la un nivel accesibil. Bineînțeles, unii oameni iau kartingul foarte în serios și își petrec ani de zile perfecționându-și abilitățile. A devenit chiar un teren de probă popular pentru viitoarele vedete din F1; Ayerton Senna și Louis Hamilton și-au început cariera în kartingul de circuit.

Dar nu este la fel de simplu ca și cum te-ai urca în kart și ai porni în cursă. Există circuite de karting în toată Marea Britanie și fiecare dintre ele oferă o selecție de opțiuni de curse diferite.

Experiență de condus pe circuit

Poate că ești nou în lumea kartingului și vrei doar să încerci să te distrezi. Experiența Track Drive face ceea ce scrie pe cutie; permite ca până la 10 karturi să iasă pe pistă fără alt motiv decât să conducă.

Fără curse, fără trofee, fără competiție. Dacă aveți ceva mai multă experiență la volan, atunci sesiunile de track drive experience sunt o ocazie excelentă de a exersa fără a vă face griji cu privire la poziția sau forma dumneavoastră.

Experiență de conducere pe pistă

Următorul pas în sus. Experiența de cursă pe pistă presupune o cursă scurtă și ascuțită, cu un număr limitat de concurenți (în general, în jur de 10 karturi). Sunt locul perfect pentru piloții începători, în timp ce pasionații de karting mai experimentați se vor bucura de experiența de conducere mai intensă pe care o oferă.

Nu vă faceți griji dacă nu aveți încredere, fiecare cursă durează doar aproximativ 15 minute – adică 40 de tururi plus o sesiune de calificare de 10 tururi. Trofeele se acordă celor trei piloți clasați pe primele locuri, iar fiecare concurent primește o imprimare precisă a timpilor pe tur.

Circuitul de anduranță la Karting

Le Mans-ul lumii kartingului – de fapt, la Le Mans are loc în fiecare an o cursă anuală de anduranță de 24 de ore. Totuși, pentru noi, cei care rezervăm un loc la circuitul nostru local de karting, este puțin probabil ca o cursă de anduranță medie să dureze atât de mult.

Cursele de karting pe circuit de anduranță sunt disponibile atât în configurație solo, cât și în configurație de echipă. Cursele solo vor dura, în general, între 40 și 100 de tururi, cu o sesiune suplimentară de practică de 10 tururi pentru a obține pozițiile pe grilă. Punctajul este simplu; primii trei clasați primesc trofeele.

Sesiunile de karting de circuit de anduranță în echipă vor fi mai lungi, în jur de 60-120 de tururi (sau 1-2 ore). Aici, coechipierii vor face ștafeta, conducând aceeași mașină în încercarea de a obține cei mai buni timpi. În kartingul de circuit pe echipe, scopul nu este neapărat să terminați primul, ci să parcurgeți cele mai multe circuite în timpul permis.

Exact ca în Le Mans. Majoritatea circuitelor de karting vor oferi o gamă de lungimi de cursă și vor avea probabil o cerință de vârstă minimă.

Așadar, fie că sunteți începător sau expert, veți găsi experiența de karting pe circuit care să vi se potrivească. Găsiți cel mai apropiat circuit de karting local și rezervați-vă astăzi prima (sau a șaptezeci și noua) cursă.