Daca pentru fundatia constructiei tale ai ales deja hidroizolatii, atunci este recomandat sa procedezi la fel si in cazul unei terase sau a acoperisului.
Mai mult, specialistii recomanda sa ai grija si de baia ta, astfel incat sa elimini riscul de aparitie al mucegaiului. Alege intotdeauna cele mai potrivite si calitative produse pentru a te bucura de un spatiu uscat si sanatos.
Hidroizolatii – produse necesare
Hidroizolatiile reprezinta acele materiale care iti vor proteja constructia de intemperii si de infiltratiile de apa. Odata ce ai eliminat acest risc, atunci stii ca mucegaiul sau condensul nu isi vor face simtite prezenta. Specialistii recomanda sa protejezi atat fundatia cat si acoperisul pentru o buna protectie. Mai mult, poti proteja si baia mai ales ca acolo riscul ca apa sa se infiltreze este ridicat.
Ce sunt hidroizolatiile?
Despre hidroizolatii este bine sa cunosti ca reprezinta produse special create sa reziste si sa ofere protectie impotriva apei. Aceste produse sunt fabricate din diverse materiale in functie de destinatie. Printre cele mai utilizate categorii de hidroizolatii vei regasi:
- ciment impermeabil – specialistii iti vor recomanda acest material in cazul in care vrei sa protejezi o constructie deja ridicata. Important este sa stii ca acest produs difera de un ciment normal si ofera rezistenta la inghet;
- hidroizolatii lichide – au proprietati elastice care isi vor mentine structura odata aplicate si nu vor fi influentate de conditiile termice sau de variatiile de temperatura. Specialistii iti pot recomanda acest tip de hidroizolatie deoarece se aplica cu usurinta si acopera toate suprafetele, chiar si in locurile greu accesibile;
- membrane PVC – despre compozitia acestui tip de hidroizolatie trebuie sa stii ca este formata de pvc. Acest material impiedica aparitia bacteriilor si ofera rezistenta crescuta la razele UV;
- membrane bituminoase – principalul material pe care il gasesti in compozitia produsului este bitum-ul. Pe santierele de constructii se utilizeaza des aceasta varianta deoarece ofera rezistenta de lunga durata impotriva intemperiilor. Bine este sa cunosti ca, din gama membranelor bituminoase fac parte si cele armate cu poliester sau cu fibra de sticla. Ultimul strat in cazul acestor hidroizolatii este format din nisip cuartos;
- membrane din polietilena – specialistii iti pot recomanda acest tip de hidroizolatii atunci cand doresti sa elimini tensiunea hidrostatica. Mai mult, materialul ofera izolatie termica pe termen lung.
Modalitatea de aplicare a hidroizolatiilor
Procesul de hidroizolare este simplu, insa este important sa urmezi niste pasi. Cel mai indicat este sa apelezi la serviciile unei firme de profil pentru a beneficia de o lucrare de calitate. Indiferent daca alegi sa hidroizolezi singur sau sa colaborezi cu o echipa specializata, este util sa cunosti etapele procesului de hidroizolare. Acestea se refera la:
- curatarea cat mai atenta a zonei care urmeaza sa fie hidroizolata;
- aplicarea unui strat de amorsa;
- aplicarea efectiva a hidroizolatiei. In functie de materialul ales se pot turna mai multe straturi;
- la final se aplica o protectie. Rolul acesteia este de a proteja cat mai bine hidroizolatia si de a sigila lucrarea.
Daca te-ai decis sa scapi de apa infiltrata din casa si de pe terasa, sau pur si simplu vrei sa elimini riscul aparitiei mucegaiului, atunci alege hidroizolatii pentru fundatie, acoperis sau hidroizolatie bituminoasa. Vei fi protejat pe termen lung atat tu, familia, cat si locuinta ta. Nu uita, poti alege aceste materiale si in cazul in care detii o cladire de birouri, o hala sau orice alt tip de constructie. Acceseaza site-ul milucon.rosi vei descoperi toate informatiile de care ai nevoie. Mai mult, poti colabora cu echipa de profesionisti care detine experienta in domeniu!
Date de contact:
E-mail: contact@milucon.ro
Telefon: 0766.526.542