Prima pagină » Află totul despre hrana pentru păsări: produse recomandate și alimente pe care să le eviți
Utile

Află totul despre hrana pentru păsări: produse recomandate și alimente pe care să le eviți

Acest ghid despre hrana pasari te ajută să înțelegi care sunt produsele recomandate, în funcție de specie, și ce alimente trebuie să eviți, la modul general. Medicii veterinari atrag atenția asupra faptului că tipul de alimentație este strâns influențat de stilul de viață al păsărilor.

Dacă vorbim despre cele ținute în captivitate, atunci dieta trebuie să fie una cât se poate de ușoară. În schimb, dacă avem în vedere păsările care au posibilitatea să zboare și să își consume energia, dieta necesară trebuie să fie mai hrănitoare – explică specialiștii. La fel ca în cazul tuturor animalelor de companie, există și alimente ce trebuie evitate. Mai multe despre hrana pasari vezi aici.

Există mai multe tipologii de produse în comerț. Totul despre hrana pasari

Dacă atunci când te uiți pe raftul de alimente pentru păsări dintr-un petshop ai senzația că toate tipurile de mâncare sunt identice, trebuie să știi că e greșit. De fapt, există mai multe tipuri de produse, clasificate – în primul rând – după specia păsărilor. Așadar, nu există „mâncare pentru papagal”, ci mâncare pentru diverse specifii de papagali. De exemplu, un peruș nu va mânca niciodată hrana de ninfe. Atunci când comanzi produse pentru păsări, specifică tipul de pasare, specia acesteia, dar și stilul de viață pe care îl are, respectiv dacă este tot timpul ținută în captivitate sau dacă îi oferi posibilitatea să zboare, periodic, inclusiv în interiorul camerei. În funcție de aceste criterii, vei putea cumpăra produse hrănitoare potrivite.

Ce mănâncă, în mediul natural, păsările

Hrana păsărilor este extrem de variată, chiar și în mediul lor natural. De exemplu, papagalii consumă atât semințe, cât și fructe, nuci, flori, porumb, dar și alte tipuri de cereale. Varietatea din mediul natural trebuie susținută – este o primă regulă privind alimentația păsărilor. În dieta zilnică, este important să îi acorzi păsării suficient de multă varietate, astfel încât să își asigure aportul nutritiv – explică specialiștii veterinari. În magazinele de profil vei găsi amestecuri de semințe, legume și fructe, ce contribuie la o dietă echilibrată. Testează mai multe tipuri de produse: cumpără-le, inițial, în cantități mici, astfel încât să observi care sunt preferințele animalului tău de companie. Papagalii, de exemplu, nu vor mânca ceea ce nu le place.

Lista alimentelor pe care trebuie să le eviți

Toți cei care cresc păsări știu deja că, din când în când, le place să stea la masă cu oamenii și să guste din meniul lor. Ai grijă să nu faci din acest lucru o obișnuință! Mai mult, există și o listă a alimentelor strict interzise. De exemplu, în creșterea papagalilor, trebuie să eviți categoric: cacao, ciocolata, ciupercile, guacamole și orice tip de mâncare ce conține grăsimi, conservanți, sare, coloranți și zahăr. În plus, alcoolul și coferina sunt strict interzise. Periodic, îi poți oferi papagalului tău, legume din meniul tău: castravete, fasole verde, morcov, ardei gras, conopidă, vinete, cereale pe care le folosești în alimentația ta. În lista fructelor permise găsești: pepene galben, mango, ananas, banane, cireșe, mere, piersici, kiwi sau papaya.

Găsești cele mai nutritive produse, hrană pentru păsări și hrană umeda caini, online: pe NovaFood.ro

Dacă vrei să iei cele mai bune decizii privind alimentația păsărilor sau a oricăror alte animale de companie, accesează magazinul online NovaFood.ro. Aici găsești o gamă variată de produse: de la hrană pentru păsări, la hrana umeda caini NovaFood, alimente pentru pisici, rozătoare, pești sau broaște țestoase. La preț bun!