Prima pagină » 5 idei de accesorizare a hainelor tradiționale 
Woman wearing traditional ukrainian vyshyvanka
Lifestyle

5 idei de accesorizare a hainelor tradiționale 

Pe lângă alegerea materialelor și a imprimeurilor potrivite, atunci când achiziționezi haine tradiționale e important să te gândești și la modalitatea de asortare. Accesoriile au capacitatea de a colora orice ținută, indiferent că e vorba de opțiuni moderne, extravagante sau clasice. Sunt elementele care conferă stilului abordat o notă intimă, familiară, unică și impresionantă. Tocmai de aceea, trebuie să le acorzi atenția cuvenită. 

Te întrebi care sunt cele mai recomandate accesorii pe care să le abordezi în ținutele 100% autentice? Ei bine, iată 5 idei care te vor ajuta să ieși în evidență și să creezi un look spectaculos:

  1. Folosește bijuterii în același ton – În cazul pieselor vestimentare inspirate din folclorul românesc vei observa o legătură puternică între om, natură și divinitate. Fiecare haină are o poveste specială în spate, formată dintr-un lung șir de evenimente care conturează viața omului. Inelele, brățările și colierele cu designuri specifice culturii românești sunt cele mai recomandate opțiuni în asemenea situații. Optează pentru metale prețioase, cu finisaje delicate, care păstrează armonia vizuală. Se vor integra de minune într-un look modern, format dintr-o ie tradițională și o pereche de pantaloni sau blugi. 
  2. Adaugă accesorii pentru părAtunci când îți creezi o ținută nu trebuie să te raportezi doar la hainele propriu-zise. E important să iei în calcul fiecare element care ar putea conferi rezultatului final o notă aparte. Agrafele care integrează diverse obiecte decorative sau pietre semiprețioase se numără printre opțiunile pe care merită să le iei în calcul. În cazul sezonului cald, bentițele din flori vor oferi ținutei un aspect autentic. Vei reuși să devii una cu natura și în același timp vei atrage toate privirile. Pentru perioada răcoroasă poți alege pălării sau căciuli.
  3. Alege cu atenție pantofii – E indicat să personalizezi alegerea în funcție de stilul pe care l-ai abordat. Pentru o ținută clasică, elegantă, pantofii stiletto reprezintă alegerea ideală. În cazul unui aspect relaxat, modern și în același timp minimalist, nu ezita să completezi întregul design cu o pereche de sneakerși, balerini sau mocasini. Ai grijă să alegi materiale premium, fără artificii estetice mult prea extravagante. 
  4. Asortează totul cu geanta – Geanta este încă un accesoriu care nu poate lipsi din alcătuirea ținutelor cu iz tradițional. Dacă optezi pentru orochie tradițională amplă, elegantă, e indicat să alegi gențile de mici dimensiuni, care accentuează aspectul final pe care îl prezintă ținuta. Și într-un asemenea caz trebuie să păstrezi echilibrul și să renunți la imprimeurile și detaliile încărcate din punct de vedere vizual. 
  5. Adoptă atitudinea potrivită – Poate cel mai important accesoriu – felul în care alegi să porți hainele. Piesele vestimentare tradiționale, chiar dacă oferă un design excelent, nu vor arăta deloc bine dacă nu reușești să te regăsești în povestea pe care o transmit. Stilul tradițional, 100% autentic reprezintă un fel de a fi și nu neapărat o tendință în domeniul fashion. Dacă nu reușești să vibrezi cu o asemenea stare, niciun accesoriu nu va reuși să-ți coloreze ținuta. 

Bucură-te de un stil aparte și alege să accesorizezi corect ținutele tradiționale!