Prima pagină » 3 moduri în care poți deveni independent din punct de vedere energetic
Utile

3 moduri în care poți deveni independent din punct de vedere energetic

Independența energetică a locuinței tale devine prioritară în contextul creșterii accentuate a facturilor la utilități. Dacă locuiești la casă, te afli printre cei privilegiați, deoarece, ai la dispoziție mai multe variante din care poți alege cu privire la alimentarea căminului tău cu energie electrică. Mai jos, vei găsi o listă cu 3 moduri în care poți obține independența energetică pentru tine și casa ta, la un cost scăzut și care poate fi recuperat într-un interval scurt de timp.

Iată cele 3 moduri în care poți obține independența energetică pentru tine și casa ta!

1.      Turbină eoliană

O turbină eoliană este ideală pentru casele aflate în zone înalte deoarece, puterea curenților de aer este mult mai mare în acele zone și astfel vei avea parte mereu de energia electrică provenită din turbina ta. Turbina mai poate fi amplasată și în zonele de câmpie, acolo unde densitatea caselor care ar putea împiedica circulația curenților de aer este foarte scăzută și turbina ta va funcționa fără probleme. O astfel de instalație poate avea un cost inițial destul de mare, dar dacă te afli la început de drum și abia ce ți-ai construit casa visurilor tale, o astfel de investiție, te va feri în viitor de costul tot mai ridicat al facturilor pentru energie electrică.

2.      Energie solară

Energia solară este din ce în ce mai folosită într-o Uniune Europeană ce dorește să devină independentă din punct de vedere energetic începând cu anul 2030. Guvernul României alocă anual sume importante pentru astfel de instalații pentru captarea energiei solare. Dacă încă nu ai găsit magazinul ideal din care să poți cumpăra aparatura necesară pentru o astfel de instalație, poți găsi kit-uri pentru panouri fotovoltaice pe tik.ro, unde calitatea produselor te va ajuta să iei decizia potrivită pentru nevoile tale.  Chiar dacă acest tip de instalație este subvenționat de statul român, trebuie să știi că o parte din investiție trebuie acoperită și de către tine, așadar, ține cont că această investiție mare pe moment, va fi recuperată în decurs de câțiva ani.

3.      Energie hidraulică

Energia hidraulică poate fi captată doar în preajma unei ape curgătoare, dacă casa ta se află în apropierea unei astfel de surse de energie, este timpul să faci alegerea corectă pentru buzunarul tău. Chiar și cu cunoștințe tehnice minime, poți crea singur o astfel de instalație care poate acoperi necesarul de energie electrică al casei tale pentru o perioadă nedeterminată. Dacă totuși nu-ți dorești să faci singur această instalație, poți apela la o firmă specializată care va realiza instalația pentru tine.

Având în vedere costul tot mai ridicat al utilităților, poate a venit timpul pentru o schimbare care te va ajuta să obții independența energetică dorită de atât de mulți oameni. Indiferent de costul inițial al instalațiilor prezentate mai sus, dacă deții suma necesară pentru o astfel de investiție, timpul pentru gândire a trecut. În ultimii ani facturile pentru utilități s-au dublat în unele cazuri sau chiar triplat, așadar, nu mai lăsa timpul să treacă si fă alegerea potrivită pentru tine.

Sursa foto: pexels.com