Prima pagină » 100 de testere ANTIDROG pentru capitala! Asta spune multe…
Stiri

100 de testere ANTIDROG pentru capitala! Asta spune multe…

ASTA E O VESTE  BUNĂ,țănând seamă de ceea ce se petrece de ceva vreme încoace! Consiliul General al Capitalei a dat „undă verde” în şedinţa de joi proiectul care prevede achiziţionarea a 100 de dispozitive de testare antidrog, la o valoare estimată de 2 milioane lei, care ar urma să fie date în folosinţă gratuită Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

 „Se aprobă alocarea sumei de 2.000.000 lei pentru achiziţionarea unui număr de 100 complete – care reprezintă dispozitivele pentru determinarea prezenţei în salivă a substanţelor stupefiante, aparate care vor fi utilizate de echipajele de Poliţie care acţionează pe raza Municipiului Bucureşti în acţiunile de combatere a consumului şi traficului de droguri”, prevede hotărârea pusă în dezbatere.

Documentul, unul de impact mai cu seamă în actualul context, a fost aprobat cu 47 de voturi „pentru” şi o abţinere. Proiectul a fost iniţiat de viceprimarul Stelian Bujduveanu.

  Astfel, e certă implicarea Municipiului Bucureşti în eforturile de combatere a consumului şi traficului de droguri, prin achiziţia de aparate pentru determinarea prezenţei în salivă a substanţelor stupefiante.

Aceste dispozitive vor intra în custodia Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, pentru a creşte eficienţa acţiunilor de combatere a consumului şi traficului de droguri, fenomene despre care tot mai mulți spuncă deja „sunt scăpate de sub control”.

În referatul ce însoțește proiectul se atrage atenția că, la nivelul Municipiului Bucureşti se constată „o creştere alarmantă a consumului şi traficului de droguri, în special în rândul minorilor, fapte constatate în rapoartele Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti”.

 Totodată, inițiatorul proiectului subliniază că Municipiul Bucureşti nu dispune de structuri specializate în combaterea consumului şi traficului de substanţe stupefiante, dar „poate contribui semnificativ cu resurse pentru a pune la dispoziţie structurilor specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a mijloacelor de luptă împotriva acestui fenomen care dăunează grav” sănătăţii publice şi siguranţei locuitorilor oraşului. Se precizează totodată că Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a solicitat sprijin, pe 14 septembrie, pentru găsirea unei modalităţi de achiziţionare de aparate în vederea determinării prezenţei în salivă a substanţelor stupefiante.

Aflăm, în contextul dat, că „În prezent, la nivelul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti se află în dotare un număr de nouă aparate pentru determinarea prezenţei în salivă a substanţelor stupefiante, dintre care opt aparate sunt utilizate la nivelul Brigăzii Rutiere şi un aparat este utilizat la nivelul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti”.

.

Articolul 100 de testere ANTIDROG pentru capitala! Asta spune multe… apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.


Source link